Апокалипсис през 2012 година ?

Несериозните неща и хора на едно място.

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
Ubieca
Неконтролируем
Мнения: 2133
Регистриран: 12 яну 2006, 18:51

Апокалипсис през 2012 година ?

Мнение от Ubieca » 01 дек 2006, 18:04

Моля хора с слаби сърца да не четят това, което е написано доло
Хора навсякъде се говори че Нострадамус е предсказал че през 2012 година ще има Апокалипсис. Според вас вярно ли е това. Според мен... както е сгрешил че през 1900 и някоя си година ще има така и ще згреши сега. Но да се надяваме да е така. Не ми се умира. А на вас ?
Спаменето ми в последно време, се дължи на това че вероятно ще ме изгонят от "форума"! - ъъъ

Потребителски аватар
HRTH
Напреднал
Мнения: 499
Регистриран: 31 юли 2006, 12:52
Местоположение: Монтана
Контакти:

Мнение от HRTH » 01 дек 2006, 18:11

Мммм... да и на мен... :|

:ramp:
The purpose of life is a life of purpose...

Потребителски аватар
NWA
Напреднал
Мнения: 376
Регистриран: 23 май 2006, 13:46
Местоположение: София / Ст. Загора

Мнение от NWA » 01 дек 2006, 18:20

къв е тоя Апокалипсис? Бирата ли ще свърши :|

Потребителски аватар
LxD
Начинаещ
Мнения: 295
Регистриран: 12 сеп 2005, 23:50
Контакти:

Мнение от LxD » 01 дек 2006, 18:31

Никои не може да предсказва бъдещетео с точност така че не се знае кога какво ще се случи :wink:
SkyPe: phantom_dust1 >>> *ζ×Ð*{ ŜüÞêŔ-MåŅїĄκ}
Изображение

Потребителски аватар
Gigabyte
Диагноза "Голфаджия с багажник"
Мнения: 2484
Регистриран: 15 сеп 2005, 20:50

Мнение от Gigabyte » 01 дек 2006, 19:14

Апокалипсиса ще настъпи ако тия от рокстар не правят още GTA :D :D Това съм го чувал много пъти от някои хора в даскалото ,но едва ли е вярно ,защото се говореше тва още когато бях 4клас ,а това е преди 3години ;)

Ето ви малко повече инфо от това на автора на темата :
Някои астрофизици твърдят,че след седем милиарда години Млечният път, в състава на който се намира и нашата Слънчева система, ще се сблъска с галактиката Андромеда. Днес двете звездни системи са на разстояние от около два милиона светлинни години и се приближават една към друга със скорост 130 км/сек. Сблъсъкът ще предизвика най-голямата катастрофа в историята на Вселената.

Поне два милиарда години по-рано Земята ще бъде превърната в огромен камък. В залеза на своя живот умиращото Слънце ще погълне нашата планета.

Човечеството отдавна ще е изчезнало сред някоя от грандиозните беди, които го очакват: промяната на оста на въртене на Земята, смяната и разпадането на земните магнитни полюси, озоновите пробиви, убийствената радиация, ледниковите периоди, парниковия ефект, сблъсъка с други небесни тела.
Кога все пак ще дойде краят на света? Кога ще бъде записана последната страница в човешката история?

Според предсказанията на Нострадамус човечеството ще изчезне в началото на ХХІ век. Според изчисления, свързани с вътрешната архитектура на Хеопсовата пирамида, Земята ще загине в първите години на третото хилядолетие. Според свръхмощните компютри на израелския математик Елиаху Рипс, разгадал секретния код на Библията, апокалипсисът предстои през 2010 г.

Учените са единодушни, че най-близката глобална заплаха за планетата е сблъсъкът с голям астероид. Най-близката заплаха за Земята днес е астероидът Икар, а след четвърт век е възможен унищожителен сблъсък с астероида XF-11. Опасността е съвсем реална!
Ето това е най-хубавото :
Д-р Ван Циенцюн е световноизвестен чигунист, който от осем години пребивава в България. Многократно преди юли 1999 г. той обяснява в лекциите си, че "край на света" няма да настъпи и че смисълът, вложен от Нострадамус в този израз е друг: край на старото време и начало на новото; но преходът между тях не се осъществява леко и е съпроводен от множество явления на борба мужду положителните и негативните тенденции в Природата и обществото.
___________________________________________________________


Човечеството дълго изживява една силна тревога, докато най-после можа да въздъхне и навлезе в третото хилядолетие. Какво притежаваше такава мощ, та да предизвика масово въздействие и накара милиони хора да тръпнат, а някои дори да търсят убежище по планините? Една центурия на Нострадамус няколко столетия предизвиква безпокойство и какви ли не тълкувания: кога ще се случи "краят на света", който великият мъдрец предрича - скоро ли, отлага ли се и с колко:

[10 к 72] "През 1999 в месец седми от Небето
ще слезе Великият Крал на ужаса..."

След като посочената дата изтече, хората си поеха дъх на облекчение и решиха, че опасността вече е отминала. Сякаш нищо видимо не се случи, нещата се оказаха като че ли не толкова страшни, както изглеждаха...

Дали Нострадамус е искал да плаши хората? Или да се пошегува? Или пък, както тълкуват някои, е сбъркал изчисленията, та "краят на света" се отлага за след 10-тина, 30-тина, 1000 или повече години?

Нострадамус нито е искал да всява страх, нито да се шегува. Дълбоко е познавал обективните закони на Вселената и тяхното отражение върху хората, затова с безпристрастно изложение и обич към човечеството се е стремял да го предупреди, да го пробуди, та хората да сторят това, което е в рамките на техните възможности. Защото движенията във Всемира следват своите обективни закони и цикличност, а Земята (и всичко на нея), е подвластно на тяхното въздействие: всяка част и всеки детайл естествено се подчиняват на общото движение на Космическото цяло! Поради това е възможно да се изчисли през коя епоха какви явления ще се проявяват и накъде ще върви развитието на човешкия род.

Смяната на един голям цикъл с друг, каквито са например две хилядолетия, обаче, се извършва неспокойно. Катаклизмите в Природата и в обществото продължават преди и след нея, докато се постигне новото равновесие. Затова и след настъпването на новото хилядолетие се проявяват нездрави явления. Нострадамус предупреждава хората, за да бъдат нащрек и намерят правилните начини за подход, в противен случай ще ги дебнат опасности и проблемите ще се решават по-тежко.

Нашето съвремие още не се е отдалечило от тревожния преходен период към новата епоха. Хората трябва да бъдат будни: да търсят истинския път към собственото си освобождение от кръга на негативните въздействия, за да направят живота си по-добър и продължат да се развиват. Небето не се занимава със спасяването на хората, но им предоставя възможността те сами да постигнат свободата и издигането си. Нострадамус ясно е разбирал тази истина.

След като разказва на тогавашната френска кралица Екатерина Медичи за бъдещите изпитания на човечеството, кралицата го запитва дали той не познава начин, който да помогне на хората да избегнат ужасните събития - дали извънземни, или нова раса, или нещо друго, някакъв предмет например, няма да им помогнат? Или страшните беди задължително трябва да се случат? Нострадамус й отговаря, че бедите може да бъдат избегнати, но нито извънземни, нито някакви неща могат да спасят човечеството. Страшните събития могат да не се осъществят, само ако в бъдеще, малко преди времето на големия смут, се прояви едно явление. Кое е то, той не може ясно да го назове по име, но чувствува, че само ако това явление предварително се изяви, човечеството със сигурност ще промени предишния си начин на живот, ще избегне самоунищожението си, ще се обнови и започне да гради един съвършено различен човешки свят.

Сега ние живеем във времето, което е имал пред вид Нострадамус. Нека помислим: какво преди края на миналия век, който бе и край на старото хилядолетие, се прояви като ново явление в обществото, което наистина притежава силата и способността да промени коренно хората, тяхното здраве, разбирания и поведение. Непознатото явление, според Нострадамус, би трябвало да се е случило преди 1999 г.

През 80-те години, т.е. преди края на 20 век, наистина се появи явление от този род: чигун, древно учение за обективните връзки между Човека и Космоса и с практики за физическо и духовно усъвършенствуване на хората, преодоля рамките на отделните школи и започна бързо и масово да се разпространява във всички краища на Земята. За малко повече от 10 години интересът към него в света нарасна дотолкова, че сега хората, които го практикуват, са повече от трениращите всички видове спорт, бойни изкуства и други практики, взети заедно.

Защо именно чигун е явлението, за което говори Нострадамус при срещата си с Екатерина Медичи? Защото чи (енергията), която се натрупва и развива в човешкия организъм чрез чигун, представлява силата, способна да регулира и балансира човека, да му помогне да постигне физическо и психическо здраве, да разшири познанията си за обективния свят, да промени поведението си и уравновеси връзките си с Природата. Чи - енергията - по начало съществува обективно не само в човека, а и в околната среда. Тя е навсякъде в голямото космическо пространство, основна градивна единица за всички неща и явления. Чи има най-повсеместен характер. Чрез нея всички неща в Космоса са свързани в една невидима мрежа, затова тя е изразител на най-голямата цялост и единство в Природата. Нито едно живо същество не може без нея. Физическото и духовното здраве на хората се уповава, регулира и развива благодарение на чи. Хармонията в Космоса също се балансира и опира на чи.

И тъй като чигун разглежда тези неща научно, от гледна точка на обективната истина, без съмнение, той е онова явление, за което говори Нострадамус. Сред центуриите на великия учен има най-малко три, в които се описват конкретни ситуации, свързани с тренирането на чигун:

[3 к 2] "Божественото слово ще се въплъти в субстанция,
която се съдържа в Небесата и Земята.
Скритото злато е в мистичнш одежди:
Тяло, душа и дух ще имат цялата мощ,
Всичко е под нейната власт (в нейните крака),
както и в небесните сфери."

Златото на познанията за чи досега е било скривано в мистични одежди. А мистиката означава незнание. Идва време, когато хората научават обективната истина за субстанцията - невидимата, но материална енергия, присъща на всички неща, на хората и цялата Вселена.

[4 к 25] "Тънка същност, невидима за очите.
Замъгляването идва по собствени причини.
Тялото, ведно с челото, чувствата също,
ще станат неусещани,
Когато свещените молитви отслабнат."

В началото фината същност на енергията е невидима за човешките очи. Замъгляването в разбиранията се дължи на недостатъчносто познаване на природните истини. Но когато човек тренира чигун, тялото, ума и чувствата му ще станат леки и очистени, а понеже ще постигнат хармония, те ще бъдат сякаш неосезаеми и няма да усещат никакво бреме. Тогава човек ще разбере, че не бива да се осланя само на молитви, а трябва да работи реално за своето здраве и хармония.

[5 к 96] "В средата на великия свят - роза,
Заради нови дела кръв явно ще се дава (ще се полагат усилия)
За да може да говори истината,
човек е със затворени уста."

За да познае истината и след това да говори за нея, човек трябва да стои първо безмълвно отпуснат ("със затворени уста"), т.е. да изпълнява мисловното упражнение, което е най-основното в чигун -- учение, разцъфнало в древността в Китай ("Средната държава" в превод).

Чрез тези, а и други строфи, Нострадамус показва, че чи - енергията - е огромна невидима сила в Космоса, на Земята и в Човека, която преобразява хората, техния морал, устойчивост и съдба, която по естествен начин регулира взаимоотношенията мужду човека, обществото и Природата. Тя е в състояние да промени пътя в развитието на човечеството.

riddick
Сериозен
Мнения: 1098
Регистриран: 13 юли 2005, 17:14
Местоположение: on the middle of nowhere
Контакти:

Мнение от riddick » 01 дек 2006, 19:54

че свърши петрола и ще се избием за него и става апокалипсис :)

Потребителски аватар
funky_donkey
Вманиачен
Мнения: 689
Регистриран: 09 апр 2005, 10:20

Мнение от funky_donkey » 01 дек 2006, 19:57

Аз чух че тогава всички планети ще застанат в една линия

Потребителски аватар
ZaXo
Начинаещ
Мнения: 184
Регистриран: 22 авг 2005, 20:23
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от ZaXo » 01 дек 2006, 20:42

До тогава има много време, пък и не вярвам на тези неща :D :lol:

BaD`BoY

Мнение от BaD`BoY » 01 дек 2006, 20:49

ИзображениеИзображение Не вярвам и аз :)

Потребителски аватар
wingmanz
Вманиачен
Мнения: 528
Регистриран: 02 окт 2006, 11:49

Мнение от wingmanz » 01 дек 2006, 21:07

Беше предсказал че през (еди коя си година) ще свърши света, ама ето, живи сме и си пишеме у форуму! :|

Потребителски аватар
ma6inata
BMW & American Muscle cars fanatic
Мнения: 2882
Регистриран: 01 апр 2005, 09:55
Местоположение: BMW World
Контакти:

Мнение от ma6inata » 01 дек 2006, 21:30

И един мърмот... Поне аз знам, че нищо не може да спре Земята да се върти около остта си, че не е възможно да спре. Чудят се какво да измислят.. :? Не казвам, че знам повече, но поне аз не вярвам на такива неща.
'73 BMW 2002 tii
-----------------------
Газ до ламарината - не гледам разхода, държим се за волана и гледам да не се утрепам!

riddick
Сериозен
Мнения: 1098
Регистриран: 13 юли 2005, 17:14
Местоположение: on the middle of nowhere
Контакти:

Мнение от riddick » 01 дек 2006, 21:36

Ако ще има "апокалипсис" който да ме засегне конкретно ,това ще е само някоя война,като се използват модерни уръжия може да стане мазало.

Потребителски аватар
jhonsons
Прекаляващ
Мнения: 1520
Регистриран: 03 авг 2006, 16:26
Местоположение: София

Мнение от jhonsons » 01 дек 2006, 21:38

дори и да е така,погледнете го от хубавата страна-поне ще излезнат към 3 нови гТА и към 5 ноеи НФС :mrgreen:
Изображение
Изображение

riddick
Сериозен
Мнения: 1098
Регистриран: 13 юли 2005, 17:14
Местоположение: on the middle of nowhere
Контакти:

Мнение от riddick » 01 дек 2006, 21:42

jhonsons написа:дори и да е така,погледнете го от хубавата страна-поне ще излезнат към 3 нови гТА и към 5 ноеи НФС :mrgreen:
Но това ли е най-важното...
Изображение

Потребителски аватар
Ubieca
Неконтролируем
Мнения: 2133
Регистриран: 12 яну 2006, 18:51

Мнение от Ubieca » 01 дек 2006, 21:43

Аве на днешно време всичко е възможно :roll:
Спаменето ми в последно време, се дължи на това че вероятно ще ме изгонят от "форума"! - ъъъ

Отговори

Върни се в “Говорилнята”