Всичко за училището!

Несериозните неща и хора на едно място.

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
z1ro
Напреднал
Мнения: 334
Регистриран: 15 апр 2011, 19:15
Местоположение: Велико Търново

Re: Всичко за училището!

Мнение от z1ro » 19 сеп 2012, 21:12

Офф как да мине добре мина като за 7ми клас ;дд как да мине ? А искам да ви попитам Матурите трудни ли са като най малък??
ИзображениеИзображение
[ Warning.. ] [ BMW ///M POWER ]

polsan
Начинаещ
Мнения: 309
Регистриран: 18 яну 2011, 15:46
Местоположение: Лос Сантос

Re: Всичко за училището!

Мнение от polsan » 20 сеп 2012, 12:12

Ми зависи ако си учил и си вложил душа в стремежа си за пълен успех са лесни ако пък ли не не са лесни.
Абе не са кой знае кво да не те плаши думата матура.
YEEAAAHH

Потребителски аватар
z1ro
Напреднал
Мнения: 334
Регистриран: 15 апр 2011, 19:15
Местоположение: Велико Търново

Re: Всичко за училището!

Мнение от z1ro » 20 сеп 2012, 19:08

Споко ще ги мина :) ;пп а да знаете вече и аз ползвам на брат ми профила z1ro във форума от вчера съм :)
ИзображениеИзображение
[ Warning.. ] [ BMW ///M POWER ]

Потребителски аватар
nefertiti
Мнения: 5
Регистриран: 24 юли 2012, 00:38

Re: Всичко за училището!

Мнение от nefertiti » 29 сеп 2012, 16:01

nefertiti, също една друга идея - кажи, че играеш GTA Vice City , може още по-симпатична да станеш на някои от класа. Но ти пък каза, че си за начална учителка...
:d да любима ми е :)

Потребителски аватар
nefertiti
Мнения: 5
Регистриран: 24 юли 2012, 00:38

Re: Всичко за училището!

Мнение от nefertiti » 29 сеп 2012, 16:29

А.T.L. Много ти благодаря.Съветите ти биха ми помогнали много :*
Не се плашете толкова ,студентството има и мн. прекрасни моменти.
Извинявам се за грешките си и като стана въпрос за това ще кажа на Боги,че имам причина но няма да я кажа не за друго ,а защото нямам намерение да ти се обяснявам или да те убеждавам какво уча.Мисля,че си доста ограничен за да се заяждаш за такива неща с едно момиче.Не съм тук за да се правя на учителка ,а за да дам някои съвети на момчетата.Така че спри да ми се правиш на умен и си гледай работата....
Педагог съм във факултета,тук съм равна с момчетата!!!!
Ааа ии... Хленчиш като лигла(да се изразя по деликатно)

Потребителски аватар
Боги
Вманиачен
Мнения: 846
Регистриран: 11 юни 2008, 13:31

Re: Всичко за училището!

Мнение от Боги » 30 сеп 2012, 00:35

nefertiti написа:Извинявам се за грешките си и като стана въпрос за това ще кажа на Боги,че имам причина но няма да я кажа не за друго ,а защото нямам намерение да ти се обяснявам или да те убеждавам какво уча.Мисля,че си доста ограничен за да се заяждаш за такива неща с едно момиче.Не съм тук за да се правя на учителка ,а за да дам някои съвети на момчетата.Така че спри да ми се правиш на умен и си гледай работата....
Педагог съм във факултета,тук съм равна с момчетата!!!!
Ааа ии... Хленчиш като лигла(да се изразя по деликатно)
Мен въобще не ме интересува ТИ какво учиш, но с това започна преди две страници - че учиш за учителка. След като го заявяваш явно и недвусмислено, значи следва да пишеш най-малкото грамотно, а после смислено. По този начин ще се утвърдиш като авторитетна личност, като човек на място и човек за пример (нали все пак си бъдеща учителка). След като не ти изнася моята реплика, тогава защо обяви пред всички, че учиш за учител? Кажи че си някаква студентка и това е, поне не конкретизирай и не се ИЗЛАГАЙ :wink: , че ставаш за смях. После защо затъва българското образование - ами като имаме такива "бъдещи" преподаватели.

Съвети можеш да даваш колкото искаш и на когото си поискаш, това си е лично твоя работа. А аз моята работа си я гледам хубаво, обаче не съм сигурен ти дали правиш същото. Освен това и да не беше с женски ник, а да беше с мъжки такъв (т.е. и момче да беше) пак щях да ти направя забележка. Не си мислете, че когато ви се прави забележка, то тя непременно е породена от злоба. Напротив, учете се да правите разлика между заяждане и градивна критика. А ти вместо да се репчиш и да обиждаш (защото не ти изнася), можеше спокойно да се извиниш и да кажеш, че имаш причина, която аз, и вероятно всички останали, бихме приели и въобще нямаше да го правя/им на проблем повече.

А, и още нещо - не знам каква си, къде учиш и какво, но не си мисли, че навсякъде, във всеки мъжки форум, дори и в реалния живот някой ще ти води политика само защото си жена. Аз лично няма да го направя. Освен това мога да те уверя, че далеч не хленча като лигла - едно 90% от мненията ми винаги са били с твърдост в изказа и аргументирани, но за сметка на това вече прочетох цял пост жалки обяснения, писани сякаш от петокласничка.

Най-добре както ти, така и аз да престанем с този спор ДО ТУК. Темата е за училището и образованието като цяло. Ако имаш да ми кажеш още нещо, заповядай на лично съобщение. Ще се доизясним в случай че трябва.
:wink:
National
Organisation of
Man
Against
Amazonian
Masterhood

NO MA'AM

Потребителски аватар
nefertiti
Мнения: 5
Регистриран: 24 юли 2012, 00:38

Re: Всичко за училището!

Мнение от nefertiti » 30 сеп 2012, 15:33

Не ти пръв започна с обидите и не те знам на какъв се правиш за да пишеш кой е петокласник и тнт.
Именно горе се вижда защо съм споменала ,че съм учителка но ти явно просто си турсил грешките не си разбрал за какво става въпрос.
И ако беше просто забележка нямаше да ти се "репча"
Явно ти не знаеш как да се изразяваш.

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: Всичко за училището!

Мнение от A.T.L. » 02 окт 2012, 09:58

Боги написа:После защо затъва българското образование - ами като имаме такива "бъдещи" преподаватели.
Не съм съгласен. За това колко е добър един учител не се съди по знанията му със сигурност. (г-жата по химия знае абсолютно всичко свързано със химията но ето - тя иска и ние да го научим при положение че имаме още 21 предмета. Тя си мисли че като знае всичко и ние трябва да знаем всичко. Нека само спомена че миналата година при старата г-жа по физика имах 6 а сега като ми води тая вещица имам 3 защото 1. нищо не разбираме от урока щото го разказва като за професори, 2. когато изпитва ти задава въпроса все едно си някъв професор и като почнеш да отговаряш те затапва с нейните злобни реакции.)
Причината образованието да затъва е основно в самата система която става със всяка година по трудна защото децата поумнявали, но роля имат и учителите които се мислят за много велики и не осъзнават че учениците трябва да научат урока а не целия предмет. Роля имат учителите които си мислят че са нещо повече от учениците защото не е така и аз бих ви дал жив пример - Благоева - държи се подобаващо и честно с нас, кара ни се когато го заслужаваме и говори с нас като с равни и в резултат ние я уважаваме. Генкова - крещи и обвинява невинните без причина само защото някакви си лигли са й го казали и при положение че се разбира истината накрая тя продължава да им вярва. Но стига с нея съм се занимавал. В сегашното даскало г-жата по английски 4 седмици се заяждаше с един ученик за значението на една дума - 4 седмици за една дума. Не мога да се сдържа - Имаме контролно и аз миналия ден ми е станало много лошо и съм влезнал в болница и след седмица отивам на училище и Генкова влиза и ме гледа злобно и крещи - ти си мислиш че ще избягаш от контролното ли?
аз - г-жо бях в болница
тя - хаха аз да не съм тъпа че да се хвана на твоите лъжи, аз те познавам до дъното на костите сега млъкни и пиши че ще ти святна една двойка и отсъствие.
Мисля че много биха предпочели неграмотни учители пред тези. Имаше един период в който писах шт вместо щ но това не означава че съм неграмотен а просто имах повреда в клавиатурата. Освен това човек като бърза може да направи някоя грешка и това не трябва да означава че е неграмотен. Все пак не е на изпит или преподава урок и може би не е на първо място да си гради уважение сред хейтърите във форумите. Не казвам че е учителка нито я защитавам но твоята критика беше не толкова градивна колкото агресивна а нейната реакция не трябваше да включва обиди а да бъде написана просто като нормален и спокоен отговор. Все пак мисля че този спор си беше безсмислен още от началото.

hitmanbear
Мнения: 23
Регистриран: 13 сеп 2012, 12:44

Re: Всичко за училището!

Мнение от hitmanbear » 02 окт 2012, 12:17

Да добавя нещо, което пропусна според мен, а е не по-малко проблем от всичко, което изброи. Много учители искат подкупи за да пишат добри оценки а знаещите без пари са с двойки и тройки а когато си търсиш работа работодателите гледат оценките. Има и такива които проверяват знанията за което им евала обаче не всички са такива. Така един знаещ отива на дъното, а онзи който е плащал става голямата работа пък с какви нечестни прийоми задържа своето положение е отделен въпрос.
Друго което мразя адски много е че такива хлапета тормозят другите а учителите не си мърдат пръста да не би да загубят подкупите и/или да пострада реномето на училището.
Моля всезнайковците като Боги да не ми отвръщат защото всичко това съм го изпитал на свой гръб като дете и сега като студент. Заради всичкия тормоз бях тръгнал по лошия път но любовта на първото ми гадже на семейството ми и приятелите ме върна в правия път.
Що се отнася до такива като Боги които си мислят че могат да съдят бързо и правилно ще ви кажа две неща:
1. Единствения справедлив съдник е Господ.
2. "Не съди за да не бъдеш съден."
Не веднъж и два пъти съм мятал такива като вас от другата страна на барикадата и мога да ви кажа че даже коконите пищят и ревът по-тихо от вас "големите мъже" така че или се вразумете или много ще си патите в живота. Мъдрите хора са го казали "Всичко в живота се връща." и от опит знам че това не са бабини деветини както си мислят разни ....умни люде.

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: Всичко за училището!

Мнение от A.T.L. » 02 окт 2012, 18:12

Като спомена подкупите бих казал че има доста учители които биха пуснали дадено момиче да се вземе изпита срещу сексуален акт и това са реални хора в елитни училища.

Потребителски аватар
Ico_BG
Умопобъркан
Мнения: 4216
Регистриран: 01 сеп 2009, 11:42

Re: Всичко за училището!

Мнение от Ico_BG » 02 окт 2012, 19:37

Аз съм съгласен с коментара на Боги. Макар и прекалено остро да ги каза нещата, според мен те си бяха верни. Според моето мислене, не можеш да кажеш, че учиш за учителка, а в същото време да пишеш с грешки и да не очакваш да те "съдят" (особено тук). Иначе наистина, учителите не са добри само със знанията си. Друго е и да знаят как да си преподадат урока, как се отнасят с учениците, възпитанието, начина им дори на стоене на бюрото, че и гледането. Всичките тези малки неща допринасят до известна степен възприемането им от страна на учениците. А подкупите... Един глупак от нашия клас отиде в едно друго училище и преди 1-2 седмици го питах как стоят нещата там, как въобще успя да премине към следващия клас и той ми каза следното - "А, баща ми даде на онази 250 лева, носих ѝ малко свински бут и ракия, и тя ми писа 3." ... ?! Не знам там какви са учителите, но определено това ме цапна като с тухла в главата. Но какво друго да очаквам? По-нагоре са глупаците, а тези, които наистина учат, доста често са финансово зле и просто нямат този късмет да си продължат развитието. Както и да е, дотук и с моя коментар, защото описаните учители от A.T.L. нямат нищо общо с учителите, които ми преподават на мен. Госпожата ни по История и Етика и право е наистина уникален преподавател. Държи се еднакво със всички, когато някой ученик си позволи да направи нещо, тя най-тактически го моли да престане, което повечето пъти не се получава и след това почва този бой на думи, воден единствено от госпожата и разбира се, в последствие завършва с неин успех. А аз като страничен наблюдател, просто се изпълвам отвътре с кеф...
Що се отнася до такива като Боги които си мислят че могат да съдят бързо и правилно ще ви кажа две неща...
Живеем в свободна държава и всеки може да отправи мнение, критика или цинизъм към някой или нещо си. Стига с тази зрялост, която си мислете, че ви дава големи привилегии в дадена тема. Хубаво, че сте "врели и кипели", но не винаги това е най-важното. :)

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: Всичко за училището!

Мнение от A.T.L. » 02 окт 2012, 22:05

Абе вие как не разбирате като ви казвам нещо. Нямах предвид че всички или повечето учители са такива а само че има такива и с тях няма как да се разбереш. Също така Ицак това че в даскалото учителите ти са добри не трябва да те кара да мислиш че всичко свързано с училище е навсякъде розово защото не е. Все пак знам че и ти си ме разбрал и си го знаеш но все пак да се поясня че и аз съм много доволен от старата г-жа по физика, г-дина по специалните предмети, г-жата по английски ни е добра и тн.

Потребителски аватар
Боги
Вманиачен
Мнения: 846
Регистриран: 11 юни 2008, 13:31

Re: Всичко за училището!

Мнение от Боги » 03 окт 2012, 23:05

A.T.L. написа:Не съм съгласен. За това колко е добър един учител не се съди по знанията му със сигурност. (г-жата по химия знае абсолютно всичко свързано със химията но ето - тя иска и ние да го научим при положение че имаме още 21 предмета. Тя си мисли че като знае всичко и ние трябва да знаем всичко......
Причината образованието да затъва е основно в самата система, но тя не става с всяка година по-трудна - тя си е така от поне 25 години, новите неща се броят на пръсти, но пък съвсем друг е въпросът, че всяко следващо поколение е по-тъпо от предходното (без извинение за израза) и нежелаещо да учи. Може би и средата си оказва влияние - общество, телевизии, медии. Хубаво е да се знае, че в България се учи много, и то наистина много - неща за които учениците в Европа дори не са чували или чуват чак в университета. Това си има и плюсове, и минуси, като цяло по-скоро минуси, но това е съвсем друга тема, различна от тази за учителите.

Напротив, лично аз не одобрявам даден учител да е неграмотен и не желая да ми преподава неграмотник. Бих предпочел да ми преподава грамотен човек, който е наясно с учебния материал, умее да го поднася на достъпно ниво, колкото и да е трудно постижимо това. Имай на идея, че животът не приключва с взимането на средното - после следва университет, а в средното училище се поставят едни изключително важни основи, без които, първото няма въобще да видиш ВУЗ, а второто, ако някак влезеш, то няма да излезеш (освен ако не си плащаш, разбира се). Всичко може да се допусне, но да се допусне неграмотници да преподават - това би било черешката на тортата (не че няма и такива, все пак това е България).

По повод на случката с болницата - някой хора просто са подозрителни, но този стереотип се е насадил в съзнанието на даден учител от не един или два случая. Не вярвам често да си си позволявал отсъствия по разностранни обстоятелства, но вероятно има хора, които го правят и затова и реакцията е такава. Всичко е строго специфично.
hitmanbear написа:Да добавя нещо, което пропусна според мен, а е не по-малко проблем от всичко, което изброи. Много учители искат подкупи за да пишат добри оценки а знаещите без пари са с двойки и тройки а когато си търсиш работа работодателите гледат оценките. Има и такива които проверяват знанията за което им евала обаче не всички са такива. Така един знаещ отива на дъното, а онзи който е плащал става голямата работа пък с какви нечестни прийоми задържа своето положение е отделен въпрос.
Друго което мразя адски много е че такива хлапета тормозят другите а учителите не си мърдат пръста да не би да загубят подкупите и/или да пострада реномето на училището.
Моля всезнайковците като Боги да не ми отвръщат защото всичко това съм го изпитал на свой гръб като дете и сега като студент. Заради всичкия тормоз бях тръгнал по лошия път но любовта на първото ми гадже на семейството ми и приятелите ме върна в правия път.
Що се отнася до такива като Боги които си мислят че могат да съдят бързо и правилно ще ви кажа две неща:
1. Единствения справедлив съдник е Господ.
2. "Не съди за да не бъдеш съден."
Не веднъж и два пъти съм мятал такива като вас от другата страна на барикадата и мога да ви кажа че даже коконите пищят и ревът по-тихо от вас "големите мъже" така че или се вразумете или много ще си патите в живота. Мъдрите хора са го казали "Всичко в живота се връща." и от опит знам че това не са бабини деветини както си мислят разни ....умни люде.
Първо, когато започваш работа никой не ти гледа дипломата от средното. Ако кандидастваш за работа като барман знаеш ли колко го интересува твоят шеф ти 5 ли си имал по Философия, или 4? Прав си обаче, че всички проверяват знанията на служителите си. Никой не започва работа само защото има диплома 6,00. На всички им е ясно, че в България 6-ци се пишат на килограм. Тези, които си плащат, обикновено са и връзкари, т.е. уреждат ги където трябва след като завършат. За такива хора оценките винаги са били просто даденост и пълнеж на бележници/книжки. Оня, дето е плащал ако няма гръб и не го бива, ако ще не 6,00, 10,00 да му е дипломата ще го изритат бързо-бързо.

Второ - фактът, че си го изпитал на свой гръб не означава, че няма и някой друг, който да го е изпитал (като мен например). Това ми дава право да ти отговоря. Още повече, че намесваш името ми и ме критикуваш.

Трето, никъде и никога не съм твърдял, че мога да съдя, още повече бързо. Затова и аз имам да ти кажа две неща:
1. Дали Господ или друга свръхфигура може да съди е въпрос на вярвания. Но да не намесваме религията, че съвсем ще отидем в офтопик. За себе си заявявам категорично, че не съгласявам с теб.
2. Аз не съдя, просто изразявам принципна позиция.

Нещо обаче последния абзац не го разбрах - барикадата казваш, смисъл? Не се имам нито за "голям мъж", нито пък съм от групата на "умните люде". Доста се отклонихме от основната идея на тази тема, затова аз спирам до тук.
National
Organisation of
Man
Against
Amazonian
Masterhood

NO MA'AM

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: Всичко за училището!

Мнение от A.T.L. » 04 окт 2012, 13:03

Боги написа: По повод на случката с болницата - някой хора просто са подозрителни, но този стереотип се е насадил в съзнанието на даден учител от не един или два случая. Не вярвам често да си си позволявал отсъствия по разностранни обстоятелства, но вероятно има хора, които го правят и затова и реакцията е такава. Всичко е строго специфично.
Тази госпожа от 2 години и половина нещо беше полудяла. Като за начало в класа аз бях единствения отличник а всички други едвам получаваха тройки. Въпреки всичко нашия клас беше най сплотения от всички и може би за това г-жата (само тя от всички) я дразнеше че предпочитаме да се защитаваме един друг пред това да се издаваме постоянно както правиха другите класове.

Потребителски аватар
venom_961
Напреднал
Мнения: 398
Регистриран: 03 май 2011, 10:02

Re: Всичко за училището!

Мнение от venom_961 » 04 окт 2012, 20:12

Най-голямите боклуци са учителите които ти пишат 2-ка ако не се явиш на тест/контролно. Значи аз не мога да отида до кенефа цяла седмица накрая се появявам и оня ви вика, че не бил негов проблема. Нормално ли е да ми пише 2-ка!? Бахти паляка.
Изображение

Отговори

Върни се в “Говорилнята”