Програма за видео ефекти

Несериозните неща и хора на едно място.

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
thestig93
Прекаляващ
Мнения: 1774
Регистриран: 18 юли 2008, 19:33
Местоположение: София, Дружба 1

Re: Програма за видео ефекти

Мнение от thestig93 » 02 ное 2011, 02:10

Ico_BG написа:Sony Vegas не е за такива ефекти, Бояне. Sony Vegas SUX. ;) Nikkola, послушай ме, After Effects е по-добрият избор. Все пак е на Adobe.
Premiere Pro е чистият съперник на Vegas Pro. Aз го използвам за video editing. After Effects съм го пробвал, но никога не ми е притрябвало да правя сложни ефекти, затова не съм и имал желанието да се самообуча. Nikkola aко тръгваш от нулата, Аfter Effects ще е невъзможна за научаване. Ще ти се стори истински ад, докато разбереш за какво иде реч. Ако ли пък имаш предишен опит с подобен тип програми, приспособяването ще ти е доста лесно. Не забравяй че AE е професионална програма с много разширени функции които най-вероятно няма да ти потрябват за направата на по-малки проекти.

Потребителски аватар
Ico_BG
Умопобъркан
Мнения: 4216
Регистриран: 01 сеп 2009, 11:42

Re: Програма за видео ефекти

Мнение от Ico_BG » 02 ное 2011, 06:35

Извинявай, но не може да тръгне в Movie Maker или други по-прости програми да ги прави. Ти така се изказа, сякаш, че софтуера са го ползвали в AVATAR (да, възможно е). В програмата няма нищо сложно, трябва ти малко време само, за да свикнеш. И не вярвам да го ползваш точно за video editing, защото с Premiere Pro, Vegas Pro се комбинират аудио и видео, най-много да се добавят и някакви обикновени текстове, както и transitions. АЕ наистина предоставя различни функции, но те са както за начинаещи, така и за много напреднали. От друга страна пък, АЕ има прилика със PP и SV по това, че комбинира различни видеоресурси в едно, че и повече. Например, ползва се 3DS Max за някой модел, Mocha за нагласяване на 3D модела в пространството или по-точно за tracking, отделно допълнителни цветови настройки за цялата сцена... а АЕ само ги комбинира в едно, но на по-професионално ниво. И като кажа по-професионално, то автоматично не означава, че е и по-трудно. Но, това е избор на Никола, все пак. ;)

Потребителски аватар
Nikkola
Новодошъл
Мнения: 157
Регистриран: 06 сеп 2011, 22:01

Re: Програма за видео ефекти

Мнение от Nikkola » 02 ное 2011, 20:20

предпочитам да ми викате Чарли. Мноо ме дразни т'ва Никола :D
Нека да докажем, че БЪЛГАРИЯ Е СИЛНА Изображение

Отговори

Върни се в “Говорилнята”