Как да накарате San Andreas да работи във 21:9 резолюция

Само за сериозни проблеми с играта и подкарването и !

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Как да накарате San Andreas да работи във 21:9 резолюция

Мнение от A.T.L. » 05 фев 2017, 15:37

В това ръководство ще опиша как можете да направите San Andreas работеща във 21:9 резолюция със нормален Aspect Ratio (не като сплескания Aspect Ratio от вградения в играта widescreen support). В youtube има ръководства как да стане това, но поради някаква причина при мен този начин не работи нито при стийм версията на играта, нито при HOODLUM версията, и предполагам че и при други хора може да не работи.
Все пак ще сложа линка на видеото за хората на които все пак може и да помогне евентуално: https://www.youtube.com/watch?v=iwUQ8cxgAWg

Та както казах, този начин от клипа не работеше при мен при нито една от версиите на играта, и преди няколко месеца, след супер много търсене намерих една статия в Steam която описваше начин който беше единствения начин който работеше при мен... и тази статия е вече изтрита от автора поради някаква причина...
Та както и да е, след няколко неуспешни опита, най-накрая успях да го направя отново по памет, защото едвам едвам си спомнях само някои части от туториала.

Ето какво трябва да направите

0.1 Ако използвате стийм версията е препоръчително преди всичко, първо да downgrade-нете играта си до v1.0, не само за да имате пълна поддръжка за модове, но и защото след downgrade-а в играта ви ще се върнат песните от радиостанциите които бяха премахнати с последните ъпдейти на стийм версията заради copyright.
http://gtaforums.com/topic/753764-steam-downgrader/
Ако не ползвате Steam версията, а оригиналния релийз или HOODLUM версията, тази стъпка не ви е необходима.

1. Инсталирайте Cleo за San Andreas от тук http://cleo.li/ (при инсталацията задължително изберете да ви се инсталира и ASI Loader защото без него този фикс няма да работи (освен разбира се, ако нямате вече инсталиран ASI Loader, тогава може и да проработи без да има нужда да инсталирате този)).
2. Изтеглете Моd Loader http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=25377 и го инсталирайте във директорията на играта
3. Изтеглете тези файлове:
https://github.com/ThirteenAG/Widescree ... /tag/gtasa (от тук изтеглете GTASA.WidescreenFix.zip файла)
http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=25380
(и двата файла ви трябват, без Widescreen HOR+ Support играта ще ви е във 21:9 резолюция, но ще е със сплескания Aspect Ratio. HOR+ Support фиксва това и кара играта да работи със нормален 21:9 Aspect Ratio)
4. След като сте инсталирали Mod Loader, и сте изтеглили тези файлове, отворете директорията на играта и отворете modloader папката. Вътре в нея създайте нова папка и я именувайте както си решите. Вътре в тази папка сложете съдържанието на файловете във GTASA.WidescreenFix папката от GTASA.WidescreenFix.zip архива. Недейте да слагате файловете директно в папката modloader, защото няма да работи, трябва vorbisFile.dll и папката scripts да са поставени вътре във новата папка създадена от вас вътре в modloader папката.
5. Копирайте файловете от папката rel от wshps.rar архива, директно във директорията на играта (където е .exe файла). Няма нужда да копирате другите папки, само съдържанието на тази папка, и не копирайте директно самата папка, а файловете вътре в нея. Ако копирате директно самата папката, фикса няма да работи.

Пускате играта и би трябвало вече да ви работи безпроблемно при 21:9 резолюция със правилен 21:9 Aspect Ratio.

Потребителски аватар
GTAfan
just a lunatic
Мнения: 1970
Регистриран: 08 сеп 2004, 08:10
Местоположение: Природата
Контакти:

Re: Как да накарате San Andreas да работи във 21:9 резолюция

Мнение от GTAfan » 30 апр 2017, 09:19

Полезно, благодаря!
Изображение

Потребителски аватар
gtv5godbg
Мнения: 9
Регистриран: 22 май 2017, 09:55

Re: Как да накарате San Andreas да работи във 21:9 резолюция

Мнение от gtv5godbg » 06 юни 2017, 09:26

Ей, супер - точно за новият ми монитор - благодаря много ;)
Play like a pro, live like a pro!

Отговори

Върни се в “GTA SA: Random проблеми”