Проблемът е следния - исках да си обновя компютъра, купувайки си една нова видеокарта и малко
обновления по рам паметта. От 2 GB (DDRII) ги направих 4 и тук няма проблем. Проблемите дойдоха
с избора на ATI Radeon HD 6700. Различни абонати в скайп ми я препоръчаха като най-подходяща,
питах на различни места и всички сметнаха, че това е най-добрият избор за нова видеокарта.
Та... когато ми го върнаха от сервиза (не ми я дадоха просто така да си я сложа), нямаше никакви проблеми. Кефих се на GTA IV на макс, на BF3 и т.н. ... за около половин час. След това компютърът мистериозно изключи. Човекът от сервиза предположи, както и аз, че захранването е слабо и трябва да се смени. То беше 350W. Върнахме го там и стоя за почти две седмици. Когато ми го върнаха, разбрах, че са сменили само захранването и направо не бях на себе си от яд. През това време ми обещаваха, че ще се смени видеокартата, ще се изпробват алтернативи, а в замяна получих 50W отгоре. Разбира се, компютърът пак изключваше при голямо натоварване на видеокартата. По-късно пробвахме с 500W и пак същата работа. Изключва. Дойде и моментът, в който вече предприеха смяната на видеокартата. Днес ми го върнаха... Сменили са я с една ATI Radeon 4800 HD 512 MB... И пак изключи... ;@Ico_BG написа:XарактеристикиТЕ бяха:
Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
Видеокарта: Video Adapter nVIDIA GeForce 8600 GTS 256 MB
RAM: 2 GB DDR2
Дъно: Gigabyte GA-M52L-S3
Сега искам да се обърна към вас: според характеристиките ми, коя е най-подходящата видеокарта? Един приятел каза, че чипът или нещо такова си (да, не съм въобще запознат с хардуера), бил на GeForce и видеокартата ще е по-добре, ако е от nVidia. Възможно ли е заради това да изключва при ATI видеокартите (ако е, то тогава искам помощ при избирането на видеокарта, при възможност с 1 GB VRAM) или има някакъв скрит проблем, който няма нищо общо с това?