Плъгини/скриптове, които значително ще подобрят играта ви

Малкото или много промени в играта, не ги оставяйте да посивеят от прах...

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
Claude
GTA 3 Master
Мнения: 982
Регистриран: 23 яну 2009, 15:33

Плъгини/скриптове, които значително ще подобрят играта ви

Мнение от Claude » 12 сеп 2013, 17:05

GTA 3 вече стана на 12 години, но все още активно се правят различни модификации и се търсят начини да се подобри графиката на тази стара класика. Енджина на играта е стар и има много недостатъци, но тук на помощ идват някои революционни CLEO скриптове и asi плъгини, които подобряват някои неща!
Забележка: линковете, които съм дал са от официалните страници на скриптовете в GTA Garage и там можете да видите снимки/клипове.
----------------------------------------

CLEO скриптове
С появата на CLEO библиотеката вече много неща, които считахме за невъзможни, вече могат да бъдат направени.
Предполагам е излишно за повечето тук да споменавам, че трябва да да си инсталирате CLEO библиотеката за GTA 3: http://cleo.sannybuilder.com/cleo4/CLEO_GTA3_setup.exe

Картата на Liberty City в играта
Изображение
Нещо, от което някои играчи вечно недоволстваха е, че за разлика от следващите версии на GTA, тук не може да се гледа картата по време на игра. С този скрипт вече това е възможно с натискане на бутона TAB. В архива има карта с висока резолюция и карта с ниска резолюция, също така карти както с легенда, така и без.
DOWNLOAD

Proper Widescreen Fix
Изображение
Задължително нещо за всички, които играят на широк екран с включен widescreen mode и им е дотегнало от проблемите с лошия изглед, центъра на мерника и сплескания радар. С този скрипт играта ще изглежда перфектно при играене на широк екран.
DOWNLOAD

2dfx Update
Изображение
Този скрипт прави particle ефектите на уличните лампи по-интензивни и увеличава максималната им дистанция, на която да се изобразяват (оригинално е много малка и се появяват едва когато ги наближте).
DOWNLOAD

Corona Glow Fix
Изображение
Поправя проблема със светлините на фаровете/стоповете на колите и светофарите, които са заобградени с нещо като кубчета. Предполагам, че ви е позната и е много дразнещо. В линка долу можете да видите снимки със сравнения.
DOWNLOAD

Vehicle Camera Movement

Този скрипт позволява свободно да движите камерата с мишката докато карате колата (почти по същия начин както в GTA :sa: ). Скрипта замества втория изглед, така че трябва да превключите на него за тази опция.
DOWNLOAD
Ако използвате Vehicle Camera Movement мога да ви кажа, че при всяко положение по незнайна причина производителността на играта рязко спада (колкото и бърз да е компютъра ви), за това обикновено този скрипт върви заедно със следващия:
Frame Limit Adjuster
Позволява ви сами ръчно да изберете колко кадъра в секунда да е frame limiter-a в играта като преименувате файловете на скрипта. Първоначално като разархивирате файловете ще видите че са настроени на 60 fps (60iiiframelimiter.cs), но така всичко някак си се движи изключително бързо и самата игра става много бърза, за това ви препоръчвам да използвате 50 fps.
DOWNLOAD

Поправка на анимацията при ходене и стреляне
Това е до болка познато на всички - когато едновременно стреляте и натискате бутоните за движение краката на играча изглеждат странно и анимациите са изключително бъгави. Този малък скрипт поправя този проблем.
DOWNLOAD

Ръчно прицелване с оръжията

Прави така че да можете ръчно да се прицелвате с оръжията чрез задържане на десния бутон на мишката (както при :sa: и :IV: , но не съвсем :D ). За някои от вас може би това е излишно.
DOWNLOAD


ASI plugins

Road Reflections Fix
Изображение
Поправя проблема със светлините от фаровете/стоповете на колите и светофарите, чиито отражения би трябвало да бъдат по асфалта когато вали дъжд (но в повечето случаи при съвременните компютри това не се случва). В линка долу можете да видите снимки със сравнения.
DOWNLOAD


ENB Series
Изображение
И накрая, но не на последно място - за къде без ENB сериите? Благодарение на един добър руснак имате възможността да използвате този plugin за различни ефекти като отражения, motion blur, блясък, сенки, корекция на цвета, дълбочина и др. Имате възможността ръчно да настройвате много различни пареметри на всеки ефект докато постигнете желаната графика.
Снимката е направена от мен с моите настройки, ако някой иска мога да кача моят enbseries.ini файл.
DOWNLOAD
Документация


---------------------------
Това е всичко нужно, за да подобрите значително играта си без да се налага да модифицирате съществуващи модели, текстури или каквито и да било файлове, а само с копиране и поставяне на няколко малки файлчета.
Имам планове скоро и да направя клип в youtube, чрез който да представя всичко това.

Потребителски аватар
stallion
Nissan Skyline Fan
Мнения: 4641
Регистриран: 24 авг 2008, 16:03
Местоположение: Русе

Re: Плъгини, които значително ще подобрят играта ви

Мнение от stallion » 12 сеп 2013, 17:46

Страшен си, уникално полезна тема! :)
Изображение

Потребителски аватар
venom_961
Напреднал
Мнения: 398
Регистриран: 03 май 2011, 10:02

Re: Плъгини/скриптове, които значително ще подобрят играта в

Мнение от venom_961 » 13 сеп 2013, 10:08

Аз винаги съм играл Xbox версията на GTA 3. Мисля, че в нея има предостатъчно неща които разкрасяват игра. Само трябва да пробвам това за камерата което си постнал и дано не цепи като на клипа, защото е дразнещо.
Изображение

Потребителски аватар
Claude
GTA 3 Master
Мнения: 982
Регистриран: 23 яну 2009, 15:33

Re: Плъгини/скриптове, които значително ще подобрят играта в

Мнение от Claude » 13 сеп 2013, 13:54

venom_961 написа:Аз винаги съм играл Xbox версията на GTA 3. Мисля, че в нея има предостатъчно неща които разкрасяват игра. Само трябва да пробвам това за камерата което си постнал и дано не цепи като на клипа, защото е дразнещо.
Не, не е като на клипа. Клипа е стар, вече тези проблеми отдавна ги няма.
В xbox версията е сложен само widescreen fix ако не се лъжа. Добре е да си сложиш 2dfx, corona и road reflection фиксовете, защото там ги няма, а са важни.

Потребителски аватар
GTAfan
just a lunatic
Мнения: 1970
Регистриран: 08 сеп 2004, 08:10
Местоположение: Природата
Контакти:

Re: Плъгини/скриптове, които значително ще подобрят играта в

Мнение от GTAfan » 17 сеп 2013, 22:28

голям + и от мен за тази тема !
Изображение


Отговори

Върни се в “GТА III: Mod Showroom”