Страница 1 от 1

GTA IV непрестанно Премигващи Светлини (възможен Fix)

Публикувано: 18 сеп 2016, 16:07
от A.T.L.
Този фикс може да не помага при всички случаи, и не премахва бъга напълно, а почти напълно(поне при мен е така).

Ако някой има проблеми със премигващи светлини през нощта във GTA IV или GTA EFLC - и аз имах този проблем доста дълго време (покривам препоръчителните изискванията и съм много над тях). Доста дълго игнорирах проблема защото не е толкова голям колкото при някои други хора които имат премигващи сенки, и премигващи текстури, а и при мен не беше постоянен а беше за няколко секунди, изчезваше и после пак се появяваше и беше само през нощта. Та четох из форуми и нищо не намерих освен това да се напишат тези команди в commandline.txt в директорията на играта

Код: Избери всички

-noprecache 
-nomemrestrict 
-norestrictions 
-availablevidmem 2.0 
-percentvidmem 100 
-refreshrate 75 
или

Код: Избери всички

-availablevidmem 2.0
-percentvidmem 100
-nomemrestrict
-norestriction
-novblank
но тези команди караха играта да зарежда мноооого бавно между loading екраните.
Пробвах различни комбинации и накрая само 2 от тези команди трябваше да напиша за да премахнат проблема за мен.
Ето как стана в моя случай и как може и на вас да ви оправи проблема ако го имате:

Трябва да създадете .txt файл в главната директория на играта и да го именувате commandline.txt
в него копирате тези 2 реда

-norestrictions
-nomemrestrict


И запаметявате файла. При следващото пускане поне на мен това ми оправи почти абсолютно напълно проблема (при windows 10), така че има шанс и на някой друг да помогне, защото много хора изпитват различни вариации на този проблем, и съответно може да се причинява от различни неща, и съответно и да не може да се оправи при всички системи със тези 2 команди или с някакви комбинации от другите горепосочени.
Edit: При windows 7 този фикс премахна проблема изцяло.

Re: GTA IV непрестанно Премигващи Светлини [Fix]

Публикувано: 19 сеп 2016, 19:39
от sixkiller
-nomemrestrict сваля ограниччението на играта да използва по-малко видео памет от наличната. Тоест ако прекалиш с графичните настройки, играта може да се опита да използва повече памет от колкото е физически налична, което надали ще доведе до нещо добро.
-norestrictions предполагам е нещо в същия дух.

Щом е оправило проблема, подкрепям с 2 ръце :)

Re: GTA IV непрестанно Премигващи Светлини [Fix]

Публикувано: 20 сеп 2016, 07:12
от A.T.L.
Точно така. Само дето това е така но само в случаи при стари системи, а при по-мощните (тези с над 1.5/2GB памет на видеокартата) няма да има проблем, най-вероятно. Иначе аз съм го правил това с премахване на ограничението във компютърс със видео памет по-малка от 1.5GB и резултата не е просто създаване на проблеми а - направо крашване на цялата игра, след няколко минути игра без ограничението за паметта. А на мен например при по-слабите компютри нямам този бъг със светлините, само на най-мощния се появяваше и предполагам че може да е заради несъвместимост на енджина с новите системи. Така или иначе трябваше да пиша друга команда в този commandline.txt първия път когато пусках играта за да може да оправя и още един бъг който кара играта да не разпознава и паметта на видеокартата ми, и след това отделно да трия тази команда и да напиша само другите 2 за да може бъга със светлината да се оправи. Иначе дори и със тези 2 команди - пак играта разпознава само 3GB от 6-те гигабайта на видеото ми, но това не ми е проблем, понеже играта използва само половината от тези 3 гигабайта така или иначе. За стари системи или видео карти с под 1,5 гигабайта наистина ако се приложи този фикс - може до доведе до други грешки в играта, но аз няма как да го тествам.

А и така или иначе проблема едва ли ще помогне във всички случаи, а и на мен ми помогна в премахването само на 90-95 процента от тези премигващи светлини защото все още се виждат но много рядко, а може и дори и да не се виждат (понеже bug-ът при мен е само през нощно време, тоест за 6-8 real time минути).

Иначе имам и друг проблем - със звуците от AK 47 и М4 - когато стрелям с някое от тези 2 оръжия - оръжието стреля 1 секунда или половин секунда след като съм дръпнал спусъка. Другите оръжия нямат този бъг, само двете Assault rifles, и при мен този проблем е само при GTA IV и GTA TLaD, а при GTA TBoGT го няма и всички оръжия си стрелят нормално. Този проблем ми се появи при инсталацията на по-нова версия на Windows 10 който така или иначе причинява бъгове и при други игри, така че едва ли има нещо друго което да го причинява. Иначе за този бъг със звуците на оръжията не можах никакъв фикс да намеря и този проблем поне за мен е мноого много по-дразнещ от проблема с премигващите светлини и текстури който изпитвам само точно при TBoGT която е единствената при която нямам този гаден втори бъг. Също така гореспоменатия "фикс" не прави нищо за премигващите текстури, поне аз не съм забелязал разлика но поне в моя случай примигващите текстури са доста по-малко, по-рядко и по-на далеч от светлините, и съответно не ми са почти никакъв проблем в сравнение с тези 2 други проблема, и нямам нужда да търся фикс и за тях.

Макар че фикса за светлините за който говоря не е точно фикс, просто много ги намалява и ги прави много много по-рядко появяващи се, - поне така е във моят случай. (windows 10)
Edit: При новата ми инсталация на играта във windows 7, със този фикс вече абсолютно никъде не се виждат мигащи светлини, освен няколко специфични лампи в някои части на картата, които не знам дали не са си така по принцип (по оригинален дизайн).