GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Приказки за всичко, което ще ни предложи GTA V

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 10 фев 2016, 05:07

Edit: Добавил съм нов метод за създаване на публична Solo сесия (публична сесия в която само сте само вие, и в която можете да се занимавате с бизнеси, без да има кой да ви унищожи) без използването на никакви програми:
Начин да създадете Public Solo сесия без никакви програми: След като сте в случайна публична сесия - минимизирате играта, цъкате с дясно копче на вашия таскбар, избирате Start Task Manager, от там избирате Performance, и от там избирате Resource Monitor. Във Resource Monitor намирате процеса GTA5.exe, цъкате с дясно копче на него и избирате Suspend Process, след което чакате 8~9 секунди, цъкате на същия процес с дясно копче отново и избирате - Resume Process, след което като се върнете в играта би трябвало да сте в Solo сесия. (GTA5.exe се намира във някоя от категориите на Resource Monitor - Overview, CPU, Memory, Disk, Network - аз лично използвам - Network. След като изберете някоя от тези категории, изчакайте 1~2 секунди докато не видите GTA5.exe, в случай че не го видите веднага). След като създадете своя публична Solo сесия е възможно след известно време някой случаен играч да се добави във вашата сесия и да трябва да го изхвърлите от сесията като повторите метода с Resource Monitor веднага щом ви е възможно за да не се добавят още играчи покрай него. Това не се случва толкова често, защото играта по принцип гледа да добавя играчи към сесии с повече хора, но по някога се случва и да добави някой играч към вашата Solo сесия, така че е добре от време на време да проверявате дали не ви се е добавил някой.

Edit: в момента има въведено ново DLC, което може евентуално да промени печалбите като цяло, но в момента имам прекалено много работа и нямам време да се занимавам с играта, така че няма как да дам информация за най-новото DLC.
Edit2: След малко проучване по-късно се оказа че тези нови хеистове от новите DLC-та (Doom's Heists) дават доста добри пари, но ако трябва да се сравнява със другите методи - за същото време с Pacific Standard ще искарате повече пари, така че този си оригинален (стар) Heist си остава все още един от най-доходоносните методи за печелене на пари, особено за нови играчи, които нямат милиони за инвестиция в новите бизнеси (което е доста загубено впрочем, понеже щеше да е добре с това ново DLC да се въведе малко разнообразие, с нови добри методи за печелене на пари, но както и да е. поне дават прилични суми - не са като Smugglers DLC-то което въведе най-загубения бизнес в играта (в отношение - пари /(за) време)).

След въвеждането на новите Import Export, Organisation CEO и Bikers мисиите - вече те са най-бързите начини за правене на пари, но за тях ви трябват закупени офис, и клуб за Bikers мисиите + ъпгрейди за тези сгради, а това ще ви излезе доста скъпо. Иначе и другите начини за печелене на пари описани по-долу (под първата точка) са все още почти на нивото на ефективност на новите мисии, така че и те са валидни варианти все още. Иначе ако искате да минавате новите мисии, а нямате достатъчно пари за да закупите необходимите неща - намерете някой приятел който вече ги има закупени и играйте с него. + И че той ще знае нещата по-добре и ще ви разясни какво трябва да правите. По този начин ще може да ви обясни някои неща и след като минете няколко мисии - ще знаете вече що-горе за какво става въпрос. Единствения проблем е че когато минавате тези бизнеси заедно с други хора - по принцип - собственика на бизнеса взима големите печалби, докато другите играчи които той е наел в своята организация, в повечето случаи взимат само една мизерна заплата.

След въвеждането на Gunrunning DLC-то - на практика, ще можете да използвате Бункера вместо Кокаиновата Фабрика от Bikers DLC, защото на практика парите които можете да печелите от бункера в Gunrunning DLC за 1 час, са почти абсолютно същите като сума - както и при Кокаиновата фабрика от Bikers DLC. Единствената разлика между Фабриката за кокаин и Бункера - е в това че Бункера може да събира по-голямо количество стока (но трябва и да го пълните повече пъти), и това че Resupply мисиите във бункера са малко по-трудни от Resupply мисиите за Фабриката за кокаин, и ако нямате военен хеликоптер Buzzard или Hydra - може да ви е малко трудно да ги минавате. Иначе (поне при мен) - бункера ме таксира 9400 долара, веднъж на всеки 48 минути, независимо дали минавам Gunrunning мисии или не, докато фабриката за кокаин ме таксува 9000 долара, но много по-рядко и само и единствено - когато минавам Bikers мисии и съм вътре във фабриката, така че ако сметнем всичките загуби от таксуването, поне във моя случаи - накрая излиза че със фабриката като цяло ще печеля повече пари от колкото от бункера, защото ще имам по-малко загуби от таксуването. Иначе на този етап аз минавам и Gunrunning мисии за бункера, и Bikers мисии за фабриката за кокаин, и между тях минавям някоя друга VIP мисия, просто защото import/export мисиите много бързо ми омръзват. Ако решите да си закупите бункер - от всички бункери по картата - аз лично ви препоръчвам да си закупите бункер който е по-близо до центъра на картата (по-близо до града), защото доставките за по-висока цена от всички букери са до града, и ако сте по-към центъра на картата - ще сте по-близо до локациите на Resupply мисиите, които в повечето случаи са разпръснати по цялата карта. Аз лично съм закупил "Farmhouse" бункера, но когато го купувах, имаше отстъпки, така че съм го купил на лееко по-ниска цена от колкото е по принцип.
Повече информация за Gunrunning DLC-то и Бункерите можете да намерите в тези 2 статии, на английски:
https://www.reddit.com/r/gtaonline/comm ... h=239ce26f
https://www.reddit.com/r/gtaonline/comm ... h=d1cdeec6
Може някой ден да преведа някои от основните неща в тези статии, и да ги прибавя в темата (за хора които не са на "ти" с английския), но едва ли ще е скоро, защото съм доста зает напоследък.

За Smugglers DLC-то и новите мисии с Хангара за самолети който беше добавен преди няколко седмици: все още не съм го закупил. Иначе минавах няколко мисии със приятели които го имат закупен, и мога да кажа само това че мисиите са доста интересни, особено когато ги минавате с приятели, стига да сте сравнително добри в карането на самолети. Иначе 1 от играчите с който играехме заедно - ми каза че със този Хангар за самолети от Smugglers DLC-то се печелилили по-малко пари от колкото при import/export гаража и продаването на коли. Иначе до колко това е вярно - няма как да потъврдя на 100 процента поне за сега, но иначе предполагам че като човек който го е закупил - знае какво говори. Иначе, няколко дена по-късно изгледах и 1 клип от GTA Series Videos https://youtu.be/_fWVIHeMsWU?t=15m9s от него излиза че със този бизнес ще може да изкарвате по около 240 000 на час, ако играете заедно с още 3-ма приятели (което е горе долу точно колкото можете да печелите и от import/export, но в случая с хангара - твоа е валидно, само ако имате още 3-ма човека които да играят заедно с вас, non stop в продължение на 3 часа и половина, през което време те няма да спечелят почти нищо (защото както и в другите бизнеси, до колкото разибрам и в този бизнес - организатора взима големите печалби, докато другите играчи взимат само мизерната заплата като бодигарди)). Иначе, според сметките на GTA Series Videos - ще можете да печелите около 47 000 долара на час - ако играете сам, което е напълно незначително, като се вземе на внимане това че със Headhunter VIP мисията например можете да изкарвате около 20-23 000 долара на всеки 10 минути. Иначе въпреки всичко това аз например, смятам да закупя този хангар, просто заради интересните мисии, и защото парите вече не ме интересуват чак толкова много. Но на практика, ако сметките на GTA Series Videos са точни - излиза че този бизнес е далеч от най-печелившия, след като за тези печалби се изисква да имате минимум още 3-ма човека които да ви помагат non stop, докато дори и само със VIP мисии - сам ще можете да изкарвате почти същите пари, и отново - сам - ще можете да изкарвате точно толкова пари на час от import/export бизнеса, без да имате нужда от това други хора да работят за вас и да ви помагат non stop, докато през това време за тях да няма почти никаква печалба. Въпреки тези критични думи обаче :) точно това DLC ми е може би най-любимото което е излизало до сега, просто защото карането на самолети и хеликоптери ми е любимата част от играта и това да има цяло DLC пълно със мисии които трябва да се изпълняват със самолети е перфектно за мен, дори и печалбите да са толкова малки в сравнение с другите начини за печелене на пари.От тук можете да видите сегашните активни събития в играта https://socialclub.rockstargames.com/events и да проверявате за събития увеличаващи парите от дадени дейности. Също така можете да видите и сегашния активен Time Trial. Повече информация за Time Trials съм описал по-долу.


Тук предлагам всеки да напише какви начини за бързи пари е намерил във GTA Online.
Който иска може да добави други начини и ако иска - мога да го добавя към главния пост - ако иска.

Ето и моето скромно ръководство:

1. Най бърз начин за правене на пари, но се изисква голяма инвестиция - import/export + VIP мисии + продаване на цивилни коли + продаване на кокаин от The Bikers DLC + Club (добавен със ново DLC, доста време след писането на темата)

( + По желание продаване на оръжия от Gunrunning Бункер ( това дали имате бункер или не - няма да промени печалбата ви като цяло, просто ще можете за по-дълго време, вместо да продавате Import/Export коли - да минавате Бункер Resupply мисии )( начина със бункер не съм описал в тази 1-ва точка, но на практика бункера работи по абсолютно същата система като фабриката за кокаин, с разлика че събира оръжия на стойност 1 милион долара, които се зареждат за около 12 часа ))

(PC, PS4, Xbox One) (Само за напреднали играчи)

(*Вижте също и 3-та точка от темата, за третия начин, със който теоретично (а и на практика) ще можете да изкарвате повече пари на час и в който обяснявам максимално най-бързия начин за печелене на пари в цялата игра, но този начин не можете да го вършите по всяко време, а и зависите и от други хора и това дали всички те ще са на линия. - Със Pacific Standard Heist-а теоретично можете да изкарвате повече пари (Максимум 500 000 на час за хоста и 460 000 на час за поканените играчи (+100 000 elite challenge ако използвате първия метод който съм описал в частта за Heist-овете/Pacific Standard)), но това е само когато играете със 3-ма други играчи които познавате и сте сигурни че знаят какво правят и не фалират мисиите. Поради тази причина не можете да го правите когато си поискате и зависите от други хора и това дали те ще са на линия, докато във метода със Import/Export + Bikers DLC + VIP missions не се изисква никой друг и ще можете да го правите сами - когато си поискате, и напрактика, този, първия метод който описвам тук е най-бързия метод който можете да правите по всяко време без да зависите от никой, и на практика е втория най-бърз начин за печелене на пари, като цяло в играта (отново - ако изключим метода който описвам в Heist частта на темата, който е много специфичен и който не можете да вършите по всяко време). На практика Pacific Standard сам по себе си, минаван нормално, и със нормален (случаен) отбор - не е най-бързия начин за печелене на пари, но ако използвате първия и най-бързия метод който съм описал в частта с хеистовете, и играете със свестен отбор и всеки път взимате Elite Challenge, само тогава Pacific Standard е най-бързия метод. Иначе с нормален отбор - Pacific Standard се изравнява със Import/Export бизнеса, ако вършите само import/export мисии, и нищо друго (240 000 долара на час максимум за import/export и 240 000 долара на час - максимум, за Pacific Standard със нормален (случаен) отбор, и ако го минавате по нормалния начин, а не по този който съм описал)). Впрочем, сори ако малко неразбираемо съм го написал - на кратко Pacific Standard със специфичния метод който съм описал като най-бързия и със специализиран отбор в който всички останали знаят този начин - ще можете да печелите най-много пари, но зависите от други хора и следователно няма как да го вършите по всяко време когато си решите, докато този тук начин - е най-бързия начин за печелене на пари в цялата игра - ако искате да го правите без да имате нужда от други играчи и следователно - можете да го правите по всяко време което си решите.


За този метод се изисква - препоръчително поне 7 330 000 долара инвестиция за максимум печалба.
Ако нямате толкова - лично препоръчвам поне 2 500 000 долара инвестиция за най-евтиния офис и най-евтиния import/export гараж. За информация при таква инвестиция прескочете точка 1 и минете направо на точка 2 и 3 и игнорирайте нещата за Bikers DLC.
Иначе ако можете да прежалите малко повече пари - препоръчвам поне 4 250 000 долара инвестиция с която ще можете да закупите и Buzzard хеликоптера, с помощта на който ще можете да минавате бързо, всякакви VIP мисии, във времето за изчакване на import/export мисиите. За информация при таква инвестиция прескочете точка 1 и минете направо на точка 2 и 3 и игнорирайте нещата за Bikers DLC.


1 000 000 за най-евтиния офис (аз лично закупих Lombank West офиса, който струва 3 000 000, просто заради по-хубавата гледка)
1 500 000 за най-евтиния import/export гараж
210 000 за една от най-евтините (и най-добрите) MC Clubhouse
975 000 за фабрика за кокаин
1 895 000 за всички ъпгрейди на фабриката за кокаин (Equipment - 935 000, Security - 570 000, Staff - 390 000))
1 750 000 за Buzzard хеликоптер

Ако искате на даден етап можете да закупите и Cargobob хеликоптер, който много ще ви улесни пренасянето на колите и с негова помощ няма да губите почти никакви пари от щети по колите в мисиите за доставки, и няма да губите абсолютно никакви пари от щети по колите в мисиите за продаването им (от import/export мисиите). Това ще ви струва допълнително 1 790 000 ако закупите военния вариант или
1 995 000 ако закупите Jetsam версията. Двете версии са еднакви, единствената им разлика е външния вид.

Тук ще опиша начина със продаване на кокаин включително. Вие ако искате можете да пропуснете стъпката с кокаина, но аз лично ви препоръчвам да си го вземете защото ви генерира пари без да правите почти нищо - тоест можете да правите каквото си искате и фабриката сама ще произвежда кокаин докато вие вършите вашите си неща (стига преди това да сте заредили фабриката със Supplies, което по принцип отнема не повече от 15-20 минути). Иначе точно за този метод, без фабриката за кокаин няма да изкарвате кой знае колко по-малко пари, но аз ви я препоръчвам да си я купите заради печалбата по принцип - бонус 420 000 долара, докато вие си минавате Heist-ове, състезания или каквото си искате. Иначе пак казвам - ако желаете можете да пропуснете стъпките включващи нещата от Bikers DLC. Казвам го защото за един сравнително нов играч - инвестиция от 3 милиона в тази фабрика може да не е най-добрата идея, но ако искате да минавате хеистове например, докато фабриката ви се зарежда - може и да е добра инвестиция. Зависи от вас. Въпроса е там че ако погледнем бизнесите сами по себе си - със офис и import/export гараж, ще можете да си възвърнете инвестицията - 2 до 3 пъти по-бързо от колкото ако използвате само печалбата от кокаиновата фабрика, и ще трябва да инвестирате с 500 000 долара по-малко за тях. Иначе точно в моя случай аз трябваше да инвестирам 4 500 000 за офис и import/export гараж, не 2 500 000, но това е защото исках един от по-съпите офиси - със по-хубава гледка. Това е основната причина поради която аз лично закупих фабриката за кокаин преди офиса, а и лично на мен import/export мисиите - въпреки че дават повече пари - доста по-бързо ми омръзват, докато bikers мисиите - не чак толкова. Отново - за да не продължавам да разтягам прекалено много лукуми - ако сте нов играч, може във вашия случай да е по-добра идея първо да инвестирате парите си във Офис и import/export гараж, след това във Buzzard хеликоптер, и след това във фабрика за кокаин или бункер. Така че извинявам се че във случая съм описал нещата по този начин, но например - ако имате над 7 милиона долара за инвестиция и не сте нов играч - няма голямо значение в какъв ред ще ги закупите, даже реда който съм описал - е по-добър за напреднали играчи които имат достатъчно пари за инвестицията. Edit 9/11/2017: С единствената звездичка* - че напредналите играчи може да закупят бункер вместо фабрика за кокаин - защото както описах по-горе в началото - няма почти никаква разлика между парите които можете да печелите от фабриката за кокаин, и парите които можете да печелите от бункера - за 1 час игра (разликата е някъде около 2 000 долара, така че е почти незначителна). Иначе (поне при мен) - бункера ме таксира 9400 долара, веднъж на всеки 48 минути, независимо дали минавам Gunrunning мисии или не, докато фабриката за кокаин ме таксува 9000 долара, но много по-рядко и само и единствено - когато минавам Bikers мисии и съм вътре във фабриката, така че ако сметнем всичките загуби от таксуването, поне във моя случаи - накрая излиза че със фабриката като цяло ще печеля повече пари от колкото от бункера, защото ще имам по-малко загуби от таксуването. Иначе на този етап аз минавам и Gunrunning мисии за бункера, и Bikers мисии за фабриката за кокаин, и между тях минавям някоя друга VIP мисия, просто защото import/export мисиите много бързо ми омръзват.

За да минавате тези мисии, трябва да сте в публична сесия, но ако искате да минавате мисиите без да се притеснявате за другите дразнители които постоянно ви взривяват без причина в публичните сесии - има начин да се присъедините във лична публична сесия в която ще бъдете само вие. Този начин ще го опиша най-отдолу.

Edit: Ако нямате 7 330 000 долара на куп за инвестиране - ви препоръчвам първо да събирате за Офис и Import/Export гараж, след това за Buzzard хеликоптер, и след това за Фабрика за кокаин (или бункер, или и двете :) ). Този начин е валиден само за играчи които имат тези пари, и ако вие сте нов играч, отново - препоръчвам първо да закупите Офис и Import/Export гараж (минимум 2 500 000 долара), след това Buzzard хеликоптер, и чак след това да мислите за Фабрики за кокаин или бункери или други бизнеси. Този ред е само за хора които имат цялата сума от 7 330 000 на куп.

1. Закупувате Sandy Shores Clubhouse от сайта Maze Bank Foreclosures. След това влизате във вашия Clubhouse, и от компютъра вътре - закупувате Alamo Sea Cocaine Lockup, която се намира точно до вашия Clubhouse. Разбира се можете да купувате който си искате Clubhouse и който си искате бизнес, но ако закупите тези които се намират по средата на картата (тези които съм описал) ще ви трябва много по-малко време докато стигнете до местата където се минават мисиите. Освен това точно до тях се намира и летището, от което можете да взимате хеликоптери и самолети за още по-бързо пътуване до локациите на мисиите. След като закупите фабриката за кокаин - влизате в компютъра вътре в нея и купувате всички ъпгрейди, за да може работниците ви да работят по-бързо (Equipment и Staff), кокаина ви да има по-голяма стойност (Equipment и Staff), и полицията почти никога да не напада фабриката ви (Security). След това отново от лаптопа - избирате Steal Supplies за да минете няколко Resupply мисии с които да напълните фабриката ви с продукт. Обикновенно се изискват 3 или 4 мисии за да напълните фабриката, като всяка от тези мисии е около 5 минути и всичките са сравнително елементарни. След като напълните фабриката с продукт - от тук нататък поне за 2 часа и половина не се изисква от вас да правите нищо повече - работниците ви ще обработват кокаина докато вие вършите други неща - каквито си поискате. След около 2 часа и половина продуктът ще се изхарчи и ще трябва да минете още 3 или 4 кратки Resupply мисии и след това пак 2 часа и половина правете каквото си поискате докато LJT не ви се обади и не ви каже че фабриката е пълна с кокаин и е време да го продадете. След това влизате в компютъра във фабриката и избирате Sell 420 000 за да продадете кокаина във града, за повече пари. Тук ще трябва да прекарате кокаина до града или с камион, със 4 мотора, или с 3 превозни средства - 3 Хеликоптери, 3 Самолети, 3 Лодки, 3 Боклуджийски Камиони или 3 Пощенски Микробуса. Ако ви се даде да прекарвате кокаина с 3-те превозни средства (без пощенските микробуси) - знайте че е възможно и сами да го прекарате, ако карате добре и без да се блъскате много (ако използвате фабриката на местоположението което съм предложил в началото - когато се качите в тези превозни средства - в повечето случаи играта ще ви покаже на картата да минете по завъртяните пътища в планите между фабриката и Los Santos, което ще ви изгуби доста време, не само защото са толкова завъртяни, а и защото тези пътища са на голямо нанагорнище, което ще забявя колите ви. Вместо това използвайте винаги този път - и за отиване към града, и за връщане към фабриката: http://i.imgur.com/iztaNdw.jpg). Обаче ако ви се даде да прекарвате кокаина с 4-те мотора или със 3-те пощенски микробуса - според мен ще е сравнително невъзможно да го прекарате сами, така че по-добре рестартирайте мисията като изберете Find a new session, със надеждата че този път ще ви даде някои от другите превозни средства. Половин квадратче от кокаина ви ще изчезне, след рестарта и ще трябва да изчакате още известно време докато се напълни, (ако имате продукт във фабриката. Ако нямате - трябва да минете още 1 Resupply мисия и тогава да изчакате известно време докато фабриката отново се напълни). След като доставите кокаина, ще получите 420 000 долара. На практика сте направили тези пари за 20 минути Resupply мисии и между 5 до 25 минути доставка на кокаина. Разбира се за да се напълни фабриката трябва да изчакате около 5 часа, но докато чакате можете да вършите други неща които да ви носят пари и тези 420 000 долара да ви идват като бонус.
2. Докато чакате първата половина от фабриката да се напълни - закупете CEO Офис, от сайта Dynasty 8 Executive. Ако искате да похарчите най-малко пари - закупете най-евтиния офис Maze Bank West (1 000 000 долара), но аз лично ви препоръчвам Lombank West офиса, който е 3 100 000 долара, което е значително повече, но този офис има много хубава гледка от прозорците на офиса и от прозорците на гаражите му. Разбира се, вие можете да закупите който офис си решите, функционално всичките офиси са идентични и няма значение кой ще закупите, единствената им разлика е локацията, височината на покрива, и гледката.
Тук ще постна клипове в които се показват гледките от всеки един офис, за да решите сами, ако това е важно за вас:
https://www.youtube.com/watch?v=iHCmcti1io0 - Lombank West
https://www.youtube.com/watch?v=m3j7s0g4vhk - Maze Bank West
https://www.youtube.com/watch?v=4iTDEnOUzDI - Arcadius Business Center
https://www.youtube.com/watch?v=3mlV_G_omg8 - Maze Bank Tower
След като закупите офиса, влизате в компютъра на бюрото ви - вътре в офиса, и от там избирате Vehicle Cargo. После от картата избирате и купувате този гараж https://libertycity.ru/uploads/posts/20 ... 52x648.jpg. Всички гаражи са абсолютно еднакви, единствената им разлика е локацията им, вие разбира се можете да купите който си искате, но този е най-евтиния и има същата функционалност като всички други. След като закупите гаража отново от компютъра в офиса ви - избирате Vehicle Cargo, и от там избирате Source Vehicle. Това ще ви активира мисия в която трябва да закарате дадена кола до гаража. Колите са 3 типа - Standard Range, Mid Range и Top Range. В началото - минавате мисиите отново и отново, докато не съберете 10 Standard Range и 10 Mid Range коли. Това е максимума за тези типове и след като ги съберете - при следващото активиране на Source Vehicle мисиите - винаги ще ви се дават Top Range коли, които дават най-много пари. Докат съберете тези 20 коли от по-ниските класове, не се притеснявайте за щетите които събират докато ги доставяте, защото така или иначе - тях няма да ги продавате - ще продавате само Top Range колите. Докато ги съберете тези 20 коли, можете да продавате някои от Top Range колите които ще ви се дават понякога. След като съберете тези 20 коли от ниските класове, вече сте готови за печеленето на пари.
3. - Същинския начин
(След като изпълните всичко описано по-горе - вече можете да си закупите хеликоптер Buzzard за 1 750 000 долара, който ще ви помогне изключително много със VIP мисиите, и не само. Докато сте VIP, ще можете да Spawn-вате този хеликоптер - абсолютно навсякъде, не се изисква дори да сте близо до площадка за хеликоптери! За да го Spawn-нете - отваряте Interaction менюто (бутон "M") избирате SecuroServ CEO, CEO Vehicles, и от там избирате Buzzard, и хеликоптера ви ще се появи безплатно на няколко метра от вас, независимо къде се намирате.)
В началото минавате 3-4 Resupply мисии за да напълните фабриката ви с продукт за да може работниците ви да произвеждат кокаин, докато вие се занимавате с import/export мисиите и другите неща. След това излизате от MC клуба ви, и се регистрирате като CEO (това става от Interactive менюто (бутон M при PC, Touchpad при PS4 и View бутона при Xbox One)). След това Spawn-вате Buzzard хеликоптера си до вас и отлитате за града.
Когато стигнете до града активирате една Headhunter VIP мисия и я минавате за около 3-4 минути (по-долу във секцията за VIP мисиите съм описал как се стартират VIP мисии). След като я минете, отивате в import/export гаража си и продавате една от Top Range колите ви, като изберете Specialist Dealer, който ви дава най-много пари. Преди това обаче ако искате да продадете колата си без да губите нито един долар за щетите които колата ще събере по пътя от хората които ви стрелят, можете да закупите Cargobob Хеликоптера който описах по-горе, и със негова помощ да минавате мисиите, иначе можете да ги минавате и без него, просто ще губите между 2 и 7 хиляди долара които ще отиват за поправка на колите при доставката им до гаража и при доставката им до купувача. Тук ще опиша начина със хеликоптера, но вие можете и без него да минавате мисиите.
Поръчвате си хеликоптера от Pegausus (във телефона ви), и го паркирате близо до гаража. След това влизате в гаража, и от лаптопа в него избирате някоя Top Range кола и я продавате на Specialist Dealer. След като инсталирате ъпгрейдите на колата - я паркирате на улицата пред гаража, и се качвате в хеликоптера. След това със бутона "E" - спускате куката на хеликоптера. Внимателно се спуснете над покрива на колата докато колата не се закачи за куката. След това се издигнете високо във въздуха, за да може колите които ще ви преследват да не могат да ви уцелят и тръгвате към чекпоинта. След това с хеликоптера внимателно летите така че колата да е малко над чекпоинта и мисията се минава автоматично. Това ще ви даде 80 000 долара печалба за около 4 минути. След като доставите колата, летите с хеликоптера до офиса ви. От там избирате Source Vehicle мисия, и с помощта на Cargobob-а докарвате колата която ви е дадена до гаража ви (в някои мисии трябва първо да паркирате хеликоптера и да избиете хората около колата, в други мисии в които колата е в движение, е почти невъзможно да я съберете с Cargobob-а, а на трети колата си е просто паркирана и трябва само да я вземете). След като закачите колата за куката я закарвате в гаража. Цялата процедура би трябвало да ви отнеме по-малко от 5 минути. След като закарате колата, паркирате хеликоптера някъде и Spawn-вате Buzzard хеликоптера си, и със него минавате някоя VIP мисия (аз лично предпочитам Headhunter мисията). Така ще спечелите около 20 000 долара, отново за по-малко от 5 минути. След това ще има таймер от 5 минути преди да можете да активирате още една VIP мисия. Докато минава този таймер, можете да намерите някоя от скъпите цивилни коли по улиците и да я продадете в Pay 'n' Spray. Някъде най-отдолу съм описал информация за тези коли + линк от wikipedia със цените им. След като продадете колата отново Spawn-вате Buzzard хеликоптера си и чакате още малко докато VIP мисиите отново станат активни. След това активирате която VIP мисия си решите (аз лично предпочитам Hostale Takeover във LSIA (LSIA е локацията на пакета - Los Santos International Airport), просто защото тази мисия ми е по-интересна, макар че тя дава 4 000 долара по-малко от другата мисия - Sighteer, която за мен е доста скучна, а мисията Asset Recovery въобще не ви я препоръчвам, защото е сравнително трудна в сравнение с другите VIP мисии). След като минете тази VIP мисия, вече няма да има 5 минутен таймер за Headhunter мисията, и ще можете да я активирате и минете веднага. Аз лично с Buzzard хеликоптера я минавам за около 3 минути. След като я минете, отново поръчвате Cargobob, отивате до import/export гаража, и повтаряте цикъла. Този цикъл е около 25 минути - 5 минути за продажбата на колата, 5 за намирането на нова кола, 3 за Headhunter мисията 5 минути cooldown за VIP мисиите, след това 4 минути за Hostale Takeover, и още 3 минути за още една Headhunter мисия. Колите ги продавате по времето на 5 минутния cooldown за VIP мисиите, и няма да можете да ги продавате веднъж на всеки 25 минути, а веднъж на всеки 45 минути - просто толкова време отнема докато Pay n Spray отново приемат коли за продан. За тези 25 минути ще изкарате около 145 000 долара със продажба на цивилна кола и 136 000 без продажба на цивилна кола. Фабриката за кокаин се пълни за 5 часа, така че ако кажем, че минавате 7 Resupply мисии за фабриката за кокаин - това ще ви отнеме 20 минути в които няма да печелите нищо и между 5 до 25 минути доставка на кокаина. Тоест 1 853 000 долара за 5 часа, или с други думи - по 371 000 долара на час. Без фабриката за кокаин, вместо да се занимавате със кокаина и да го продадете за 420 000 долара, ще можете да минавате повече import/export мисии, и във този случай ще изкарвате по 1 686 000 долара за 5 часа, или - по 337 200 долара на час. Знам че разликата не е много голяма, но фабриката ви ще произвежда кокаин без значение какво правите, без значение дали минавате import/export мисии, дали минавате Heist-ове, дали минавате състезания и тн. или дори и не правите абсолютно нищо, така че 420 000 долара бонус на всеки 5 часа, за почти никакво действие поне според мен, никак не е зле.

Всичко това можете да го вършите във Public Session в която да сте сами. Това което ви е необходимо са 2 програми - NetLimiter 4, и Xlag 2.0 (не е задължителна). NetLimiter 4 е платена програма с пробен период от 7 дни, така че след тези 7 дни трябва или да си я закупите или да изтеглите Patch за регистрация, което няма да ви казвам как и от къде се прави, надявам се че можете да се сетите. Ако не можете - ми пишете на лично съобщение memberlist.php?mode=viewprofile&u=5539 http://i.imgur.com/wYcygOB.png.
Това не са хакове, единственото което правят тези програми - е че ви забавят интернета - същия ефект ще го имате и ако просто имате много бавен интернет, така че не се притеснявайте. Първо пускате играта и изчаквате да ви се зареди и да ви добави във някоя Online сесия. След това минимизирате играта със alt+tab и пускате NetLimiter 4. В нея слагате две тикчета в квадратчетата на процеса Grand Theft Auto V. Това ще накара достъпа на играта до вашия интернет да се ограничи до скорост 5 или 4 килобита (аз преди бях на 5, но напоследък доста ми се случваше да ме вкарва в публични сесии и за това вече съм на 4kb). След като сложите тикчета в квадратчетата на Grand Theft Auto V процеса, възвръщате играта на цял екран и от менюто на играта избирате - Online / Find New Session, и чакате играта да ви добави в нова сесия. Ще изчакате около 2, 3 минути докато играта търси нова сесия и тъй като интернета ви е ограничен до 5 или 4 килобита, играта няма да намери нова сесия и ще ви добави в публична сесия в която сте само вие. 1 минута след това е възможно играта да започне яко да ви накъсва - в такъв случай - минимизирате играта със alt+tab, махате тикчетата от квадратчетата в NetLimiter, възвръщате играта на цял екран, играете няколко секунди, отново минимизирате играта, и отново слагате тикчетата в NetLimiter. След това като отново възвърнете играта на цял екран няма да имате повече накъсвания (този проблем с накъсването, поне на мен вече не ми се явява). Препоръчително е тикчетата във програмата да стоят за да може когато други играчи търсят сесия към която да се свържат - вие като хост на сесията да бъдете с бавен интернет и играта да не ги свързва към вашата сесия. Евентуално обаче е възможно някой играч да се свърже към вашата сесия. В такъв случай, трябвя да го kick-нете от сесията ви, защото след известно време играта ще направи него хост на сесията и ако той има бърз интернет - повече хора ще почнат да влизат в сесията. Това kick-ване вече става автоматично след около 1 минута игра, ако сте оставили тикчетата в NetLimiter активни. Друг начин да го kick-нете по-бързо - е да стартирате Xlag 2.0 преди да пуснете играта, за ви е готово за използване. Ако интернета ви е по-бърз ще наложи да стартирате няколко прозореца на програмата едновременно. Един прозорец отговаря на около 30 мегабита. Ако ви се добави играч - минимизирате играта и активирайте един или няколко прозореца на Xlag 2.0 в зависимост от скоростта на интернета ви, като избирете Insane опцията и натискате Start на всички прозорци. След това пускате играта и чакате докато играча напусне сесията ви. След това отново минимизирате играта и във Xlag натискате Stop (защото иначе много от функциите на играта няма да работят защото изключително много ви се забавя връзката със тази програма) и отново пускате играта на цял екран и продължавате да си играете нормално, и неубезпокоявани. Ако програмата не изхвърли другия играч след няколко десетки секунди - тогва значи трябва да имате повече прозореца които да активирате със insane опцията. До колкото знам тази програма след като премахне другия играч, не му спира играта и не му казва че трябва да си намери нова сесия - за него той вижда че вие сте напуснали сесията, не той, така че и на него не му обърквате нищо.

Начин да създадете Public Solo сесия без никакви програми: След като сте в случайна публична сесия - минимизирате играта, цъкате с дясно копче на вашия таскбар, избирате Start Task Manager, от там избирате Performance, и от там избирате Resource Monitor. Във Resource Monitor намирате процеса GTA5.exe, цъкате с дясно копче на него и избирате Suspend Process, след което чакате 8~9 секунди, цъкате на същия процес с дясно копче отново и избирате - Resume Process, след което като се върнете в играта би трябвало да сте в сесия. (GTA5.exe се намира във някоя от категориите на Resource Monitor - Overview, CPU, Memory, Disk, Network. След като изберете някоя от тези категории, сортирайте процесите по някои критерии докато не видите GTA5.exe, в случай че не го видите веднага.)

Същия ефект може да се получи моментално, ако изключите интернета си за 5 секунди, докато сте във сесия, но този начин е малко със случаен резултат, понеже не винаги работи. Когато работи - изхвърля всички други играчи от вашата сесия и вече сте сами във ваша публична сесия, моментално след като включите интернета си отново, а когато не работи - директно ви изхвърля от сесията и ви казва че трябва да намерите нова сесия. При мен лично този начин работеше 1 път и 5 пъти не работеше. Не знам дали аз не правя нещо както трябва или зависи и от скоростта на интернета или нещо друго. Друг начин е - след като се присъедините към публична сесия - да започнете да качвате някакъв голям видео файл във youtube, за да може да ви се забави интернета, след което да изберете от менюто на играта - Online, Find New Session. Това би трябвало да има същия ефект като това с прогарамите описани по-горе защото на практика върши същото нещо - забавя ви интернета, само че този метод не съм го тествал, така че не мога да ви кажа със сигурност дали работи, и до колкото знам - ако имате много бърз интернет - може и да не работи за вас, защото интернета ви няма да се забави достатъчно с качването на този файл. Иначе можете да пробавате да качвате няколко файла, да сваляте торенти, неща от този сорт, които много ви забавят интернета. Въпроса е че след като се добавите в ваша лична публична сесия с тези методи и някой друг влезе във сесията - ще трябва или да го изхвърлите Xlag или да повторите процеса и да намерите нова сесия, ако не искате още повече играчи да се добавят, така че не мисля че тези 2 начина са много практични.
Edit: Този метод който ще опиша последно - работеше при мен само първия път, след това като го тествах отново за да видя дали ще се добавят други играчи - въобще не работеше, дори и след рестарт на компютъра, но вие пак можете да го пробвате ако имате желание. За него трябва да блокирате Outbound UDP порта 6672 и Inbound UTP порта 6672 във вашия Windows Firewall преди да пуснете играта. Тогава играта ще ви се зарежда около 15 минути преди да ви пусне от първия път във Public сесия в която да сте сами, и поне според информацията която съм чел във интернет - ако ги блокирате тези портове преди да пуснете играта, и не ги отблокирвате - би трябвало никога други играче да не ви се добавят. Аз лично не съм тествал дали други играчи не се добавят, но съм тествал дали това наистина ще ви добави в Public сесия сами, и наистина работи, просто трябва да изчакате 15 минути докато се зареди играта (Edit: Както казах по-горе само първия път работеше). Как се блокират портове във Firewall няма да описвам тук, че така или иначе всичко стана много дълго. Ако искате да опитате този начин - във интернет има много статии в които се описва как се блокират портове във Windows Firewall, включително и на български.

Ако използвате PS4, а не PC можете да използвате начина описан в този клип, споделен от Kratun:

1.Public solo sesission(публична самостоятелна сесия)
https://youtu.be/bX250niJo88

Благодаря на Kratun за информацията.2. Най-бързият начин за печелене на пари в играта, с минимални усилия:
Бункер + Кокаинова фабрика, + VIP мисии + Club.
( + По желание Import/Export продажби на коли и + По желание Terrorbite мисии )

Като цяло трябва да закупите всички тези неща и оптималните за тях ъпгрейди, което ще ви излезне доста скъпично ако сте нов играч, но това е най-лесния и бърз начин за правене на пари в играта с минимални усилия.
Основното което ще правите в този метод е да пълните фабрикат за кокаин и бункера със Supplies, След което ще редувате VIP мисии със някакви други продуктивни, или непродуктивни дейности, докато през това време Фабриката за кокаин, Бункера и клуба ви се пълнят с пари.
За разлика от Бункера и Фабриката за кокаин - Клуба не изисква да минавате никакви Supplies мисии за него, така че от него ще печелите пари независимо дали го пълните или не - тоест - колкото ви е максималната сума за печалба от клуба - толкова ще получавате на всеки час, независимо какво правите в играта. Максимума който може да се печели от клуба е между 41 и 52 хиляди долара за всеки час игра. Лично на мен това ми е любимия начин за печелене на пари в играта. Аз лично минавам import/export мисии много по-рядко и основно наблягам върху VIP мисии и губене на време в други случайни дейности из града. Без import/export мисии се печелят по-малко пари, но според мен е доста по-релаксиращо и неангажиращо, но вие например може да харесвате трафика на коли, като много по-интересна криминална дейност, и така.
Terrorbite е нов камион, добавен в играта с ново DLC добавено от Rockstar, доста време след писането на темата. Като цяло Terrorbite камиона ви позволява да минавате мисии които ви дават сравнително доста добра печалба.


3. Най-елементарен и сравнително бърз начин за напреднали играчи (без нервите които ще събирате ако играете Heist-ове с Random играчи) - VIP Мисии (PC, PS4, Xbox One)

Edit: След въвеждането на новата VIP мисия: Headhunter, вече тя е най-добрата VIP мисия - дава повече пари от Hostile Takeover и се минава за 2 до 3 пъти по-малко време от Sightseer (когато използвате Buzzard или друг военен хеликоптер или изтребител) освен това и реплея на тази нова мисия е по-бърз (по-кратко време за изчакване), а и със военните хеликоптери и изтребители е доста по-приятна за минаване от колкото другите две мисии.

Преди за да можете да се регистрирате като VIP се изискваше да имате поне 1 милион долара в сметката, но скоро Rockstar намалиха тази сума до 50 000, така че вече дори и новите играчи могат да се регистрират. Ако някой ви покани в неговата организация и приемете - ставате бодигарди в организацията му и в този случай ако сте нов във игра ще спечелите пари сравнително бързо, ако помагате на организацията - освен нормалните награди за мисиите и предизвикателствата, ще печелите и по 5000 долара като бодигард на всеки 15 минути (във момента има бонус събитие и заплатата на бодигардите е 10 000, не 5 000, но този бонус ще е валиден само за няколко дена). След като се регистрирате като VIP - което става от бутона за interactive menu - M при PC, Touchpad при PS4 и View бутона при Xbox One -
от там избирате SecuroServ. След като се регистрирате - този един 50 000 който се изисква за регистрацията няма да ви ги вземе SecuroServ - нито стотинка от тях, спокойно - парите ви са си ваши и си стоят ваши. Ако искате да направите парите си максимално бързо - играйте във invite only сесия - тя се избира от offline mode. След като минете в сингъл плейъра изберете от опциите - Online/Play GTA Online/invite only session. След това можете да минавате мисиите сами или с приятели които поканите в сесията.
Изображение

VIP Work: Headhunter
Players: 1
Time: between 2.5 to 4 minutes
Payout: around $22,000 ($44,000)Ето ви инфото за различните мисии, които не включват мисиите с яхтата, която няма как да активирате ако нямате яхта. Цените в скобите са за наградата която ви се дава когато има Event за Double money in VIP work. В момента на писането на тази тема има такъв евент но той ще свърши след няколко дена (такива евенти има за почти всяка activity - включително мисии, състезания, Deathmatches и така нататък. Rockstar пускат някои от тях от време на време и когато ги пускат - ако бонуса е за изпълняване на activity която ви е сред любимите - това ще е доста добър момент да се възползвате от бонуса). Ако нямате закупен хеликоптер Buzzard, можете да си го поръчате от вип менюто, от което можете да поръчате и куп други неща, повечето от тях струват пари - така че внимавайте какво взимате. Ако имате закупен Buzzard - ще можете да го поръчвате от Interaction менюто, когато си поискате, безплатно и ще ви се Spawn-не моментално близо до вас. За да го поръчате от interaction менюто изберете SecuroServ / CEO Vehicles или VIP Vehicles и от там изберете Buzzard. Със помощта на този хеликоптер ще можете да минавате мисиите много по-бързо, и ще ви е полезен в много други ситуации, в които имате нужда от бърз транспорт например, защото този хеликоптер може да се spawn-ва от interaction менюто навсякъде където има улици, за това много ви препоръчвам когато имате достатъчно пари да го закупите. Всичко по-долу е описано със използване на Buzzard хеликоптера.

Според мен най-релаксиращия и забавен начин е да Replay-вате Headhunter и Hostile Takeover във соло сесия, и във минутите за изчакване да вършите нещо друго, или да играете във публична сесия със повече хора или във invite only сесия със поканени приятели и да пускате различни мисии и предизвикателства (Challenges), които са доста приятни за правене и ще ви дават още повече пари.

Иначе ако искате да правите възможно най-много пари - във invite only сесия, сам или със приятели - можете да реплейвате мисии във определен ред който ще ви позволи да ги реплейвате без почти никакво време за изчакване или с други думи - свършите ли мисията - веднага след това можете да пуснете повечето от следващите без да чакате. За целта трябва първо да изпълните тези мисии в този ред:
Headhunter, време за изчакване, Hostile takeover
След това:
време за изчакване, Headhunter, време за изчакване
и след това:
Sightseer, Headhunter, Hostile takeover

След като го изпълните - вече ще можете да минавате:
Време за изчакване, Headhunter, Време за изчакване, Sightseer, Headhunter, Hostile Takeover
Време за изчакване, Headhunter, Време за изчакване, Sightseer, Headhunter, Hostile Takeover...
... и така повтаряйки ги в този ред - колкото си искате и без нито секунда време за изчакване за повечето мисии, и по този начин във нормален ден в който няма събитие за двойни пари от VIP мисии - ще можете да изкарвате по около 205 000 долара на час или 820 000 долара за 4-те часа в които вашия VIP ще е активен (Ако имате закупен офис, VIP-а ще ви е заменен с CEO Organization, ще ви е активен за неограничено време и ще можете да го активирате по всяко време, без никакви изисквания). Иначе във събитие за двойни пари от VIP мисии ще можете да изкарвате по 410 000 долара на час или по 1 640 000 долара за 4-те часа в които вашия VIP ще е активен. Когато писах темата, често се случваше да има бонус VIP събития, но за съжаление - от доста време не съм виждал нито едно такова събитие, макар че не се знае, може и отново да почнат да ги пускат някога :) (Този метод го разбрах от едни приятели в играта, и явно първо е съществувал в някакъв пост във някакъв сайт който вече не съществува, защото линка към него не работел.) Иначе не съм много сигурен дали този начин дава повече пари от колкото да редувате Headhunter мисията със някои предизвикателства (Challenges) във invite only сесия със приятели във времето за изчакване на мисията, защото не съм го тествал, но вие можете да го опитате и да видите сами. Със сигурност ще имате по-голямо разнообразие от колкото да повтаряте гореизброените 3 мисии отново и отново, но без приятели в сесията, няма как да стартирате Challenges.

След като минат тези 4 часа игра VIP-а ви се прекратява и ще можете да се регистрирате като VIP отново след 12 часа. Четерите часа в които можете да сте вип не са 4 астрономически часа от регистрацията а 4 астрономически часа игра - тоест можете да се регистрирате, да играете за половин час - да спрете играта и да влезете след 8 часа - пак ще си ги имате оставащите 3 часа и половина. Ако имате закупен офис, VIP-а ще ви е заменен с CEO Organization, ще ви е активен за неограничено време и ще можете да го активирате по всяко време, без никакви изисквания. Можете да прекъснете Вип-а по всяко време когато пожелаете. Същата логика като тази може да се използва и при всякакви евенти за двойни пари - от зависимост от това дали ви харесват game mod-овете в които се дават двойните пари. Тук вече не говоря за вип - а за нормалните неща в играта които ви дават пари, но все пак вип-а си остава един от най-бързите, лесни и релаксиращи начини за печелене на пари, а и освен това ако знаете как да ги минавате - най-вероятно няма да фалирате нито 1 мисия, докато при другите начини, като хеистове например - ако се паднете със играчи които не могат да играят - ще ви отнеме повече време, а и повече нерви от колкото ако минавате VIP мисии сам, или с приятели във Invite Only Session.4. - Heists (всички версии) (Ако имате добър отбор или играете с приятели които знаят какво правят - със Pacific Standard Heist-а можете да правите повече пари от колкото със Първия начин*. Иначе ако играете със случайни играчи - често те объркват нещо, или умират или просто нямат идея как се минават правилно Setup-ите и като цяло е доста загубено и дразнещо, но пак можете и да попаднете и на случайни играчи които знаят какво вършат.)

Ако искате да скъсите времето за зареждане след минаването на различните мисии във който и да е Heist - преди да го започнете, поканете всичките 3-ма играча във Invite Only сесия, и когато всичките 4-ма сте в нея и започнете хеиста и след края на мисията играта няма да се опитва да ви свързва към публична сесия, а ще ви изпрати към Invite Only сесията ви, и съответно зареждането ще е в пъти по-бързо.

Първия път когато минавате който и да е Хеист - към наградата ще ви се добавят още 100 000 долара бонус за всеки хеист по отделно - което се равнява на общо 500 000 долара - независимо колко пари сте взели от хеистовете - а ако броим и тях стават някъде около/над между 1 милион долара.
Тук е просто - минавайте Heist-ове и Heist Setup-и. За да правите хейстовете сами трябва да сте минали всички хеистове поне 1 път, и да имате сравнително добър апартамент - най евтиния за целта струва около 200 000 долара. Можете да организирате Heist за определена сума, която е написана в менюто където са хеистовете. Можете също така и да се присъединявате към хейстове и сетъпи ако някой ви покани - във сетъпите наградата зависи от това на кой хейст е сетъпа и каква е трудността му - съответно ако Host-a иска може да настрои всеки Setup да бъде със лесен, среден, или труден. От Setup-ите печелят само поканените играчи, лидера не - той печели само точки. Наградите от сетъпите са между 15 и 26 хиляди долара (без сетъпите на първия хеист които са доста по-малко), а хеистовете са със обща награда между 57 000 и 1 250 000 в зависимост от вида и трудността на хеиста.
Изображение
Ето ви тук описани цени, награди, това онова, като - наградите се разделят между всички четирима играчи, според процентите които им дадете. Например, ако Вие изберете 40 процента награда за себе си на последния хейст (hard difficulty) ще получите 500 000 долара, а другите 3-ма ще получат по 250 000.
При този начин за печелене на пари - най-трудното е да се паднете със играчи които не са прекалено некомпетентни и които не умират постоянно. Друго нещо което ще добавя за този начин - е за края - процентите по принцип се разпределят във нормален вид както следва лидер/играч/играч/играч - или 55/15/15/15 или 40/20/20/20. Процентите се определят само и единствено от лидера който плаща за организирането на хеиста и за това съответно е прието от всички играчи той да взима най-много пари накрая, но ако искате можете да пускате каквито си искате проценти, само недейте да намалявате под 15 процента че почти никой няма да се съгласи да играе за по-малко от 15. По принцип е нормално да се дават по 20 процента на играчи които са минали поне няколко части от сетъпите, но вие си решавате как да разпределяте парите. Лидера може да избира и функцията на отделните играчи преди да пусне Heist-а, и е добре да ги разпредели както той прецени за най-добре или да ги пита кой в какво е добър, ако иска.
Ето ви моето мнение:
(при всички хеистове, ще е добре да зададете в настройките на сетъпите и хейстовете - Hard Difficulty и Player saved outfits, за да може другите 3-ма играчи да вземат повече пари, и който има Utility Vest и Bulletproof helmet - да си ги сложи, за да издържа на повече damage.)

Fleeca Job - тук няма значение кой кого играе - само накрая изберете По-опитния от 2-мата играчи (защото тук са 2-ма, а не 4) - да бъде хакера. Тук няма значение кое ниво си - има значение колко си добър във хакването на системата и във пробиването на сейфа - може да сте 140-то ниво и пак да ви е трудно, може и да сте 40-то и да не ви е. Този хеист дава най-малко пари, но пък се прави най-бързо, с най-малко мисии, при него ви трябва само 1 допълнителен човек, вместо 3 - както е при другите, и е най-лесен.

The prison break - най-ниското ниво на Demolition, най-високото ниво на Officer, на Prisoner слагате който решите, за него няма значение - само да внимава да не умре че той ще има по-загубени оръжия от The Officer. Пилотът обаче трябва да знае как да лети иначе може да провали всичко доста бързо - и затова ви съветвам да питате кой е добър пилот преди да започнете хеиста.

Humaine labs raid - Тук Слагате за Пилот някой който е минавал хеиста и преди защото е доста трудо да управляваш хеликоптера срещу военните Chopper-и, които ви стрелят с ракети. Gunner-а горе долу няма значение какъв е - само да е сравнително точен, защото ако не е точен хеликоптера няма да издържи и 4 минути. Ground Team са двама играчи - тук също изберете който решите - важното е да не умират така че гледайте да не са някакво ниско ниво.

Series A Funding - Тук горе долу няма значение кой, кой е - самата мисия е сравнително лесна и горе долу елементарна. Ако един от играчите е ниско ниво - няма значение къде ще го сложите.

Pacific Standard

Със този Heist и със добри играчи ще можете да изкарвате около 500 000 на час за Host-а и около 460 000 на час за поканените играчи (+100 000 от успешното изпълнение на Elite Challenge, иначе без него с добър отбор се печелят по 400 000 на час за Host-а и 360 000 на час за поканените играчи). Само че в повечето случаи може да нямате приятели които да са на линия всичките по едно и също време, и следователно ще трябва да играете със случайни играчи, което може да ви отнеме повече време защото те може да фалират някои мисии, да не знаят бързите начини за минаването им и тн. Ако искате да изчакате докато само играчи които са високо ниво ви се добавят в сесията, в повечето случаи ще трябва да чакате понякога и над 10 минути докато ви се добавят играчи които са високо ниво, след като kick-нете играчите които ви се добавят и са ниско ниво. В такъв случай или в случаи в които играете с хора които не са високо ниво - ще можете да изкарвате около 266 000 на час за Host-а и около 240 000 на час за поканените играчи.
(Нещата по-долу които са във малък шрифт са вече patch-нати, и за съжаление - вече не работят... )

Edit: Трика с бронираната Kuruma вече е patch-нат и няма как да го изпълните, така че това по-долу във дребния шрифт вече не е валидно за този хейст.


Edit: Моя грешка беше когато казах че метода със запаметяването на хеликоптера е Patch-нат - няколко играчи явно са ме излъгали, защото онзи ден го направих с други играчи и те ми казаха че единствено един от Spawn point-овете за един хеликоптер е бил Patch-нат, нищо друго. Така че метода с който можете да запаметите кола пред банката и хеликоптер пред улицата с моторите и по този начин всеки път да печелите The Elite Challenge (100 000 долара бонус) все още е валиден :rock: .
Edit: Преди няколко дена Rockstar patch-наха последния метод в който се използваше хеликоптер който се запаметяваше пред улицата с моторите, така че той вече не работи... За този начин в който също се използва хеликоптер, но не се заключва - а се взима от летище, все още не съм го тествал, но предполагам че той не е пачнат. Когато го тествам, или разбера от други играчи - ще ъпдейтна информацията и за него.


Най-лесния и бърз начин е - да вземете хеликоптер от тук http://i.imgur.com/suucQhd.jpg и да го паркирате на улицата до моторите. След като го паркирате, трябва да влезнете във гаража на 0604 Las Lagunas Boulevard апартамента който трябва да сте закупили, и да излезнете от гаража. След като го направите, хеликоптера е запаметен и след рестарт на мисията ще си стои на същото място на което сте го оставили. Това важи за всички превозни средстава в играта (освен тези които вие сте закупили), така че докато го правите това, може друг играч да открадне някоя цивилна кола (като внимава да не привлече полиция защото това ще фалира мисията) и да направи същата процедура, със влизане и излизане от гаража на същия апартамент, който той също трябва да е закупил. След това той може да остави колата до стената на банката, до вратата, и след като излезнете от банката и избиете полицаите - колата ще е там и ще можете да се качите в нея, и със нея да вземете чекпоинтите до моторите, да взривите моторите, и да се качите в хеликоптера, който ще ви чака където сте го оставили. След като паркирате хеликоптера, и по желание някой паркира колата до стената на банката - някой от играчите трява да убие няколко цивилни, за да привлечете полицията и да фалирате мисията. По този начин и колата и хеликоптера остават там където сте ги оставили. Понякога обаче колата пред банката може и да изчезне. В този случай можете просто да повторите метода с намиране на цивилна кола, запаметяването й пред банката и фалирането на мисията отново за бърз рестарт, и да го правите докато някоя кола не се запамети (това можете да го правите с няколко коли едновременно ако искате (да запаметявате 2-3 коли до банката едновременно, за по-голям шанс някоя от тях да се запамети)). След като колата се запамети успешно и минете Heist-а нормално до излизането от банката. Най-сигурния начин е - само 1 човек събира парите от сейфа, след това при излизането - той трябва да стои вътре в банката за да не го уцелят полицаите и да не загубите пари, докато през това време другите играчи убиват полицаите пред банката. След като избиете полицаите пред банката - всички играчи трябва да се качат в колата, и шофьора трябва да вземе всички Checkpoint-и по уличките до моторите, докато другите играчи убиват полицаите които може да ви стрелят по пътя. След като стигнете до улицата с моторите, 1 играч трябва да взривите моторите, докато другите 2-ма да зашитават играча носещ парите като убиват част от полицаите които може да са до вас, и след това всички се качвайте на хеликоптера. След като със хеликоптера тръгнете към чекпоинтите - не е задължително всички да ги минете - можете просто със хеликоптера да минете под големия железопътен мост до първия чекпоинт и след това направо да вземете последния чекпоинт (онзи от който нормално скачате със моторите), и след него да паркирате хеликоптера до лодката.
(ако отидете да вземете хеликоптера от мястото което показах на картата и там няма никакъв хеликоптер - просто с колата си се отдалечете на няколко улици от това място и се върнете няколко пъти, докато хеликоптер не се появи. Докато го правите - трябва вие да сте единствения играч около мястото за Spawn-ване на хеликоптера, така че ако и другите играчи са около вас - кажете им да стоят далече от това място, защото ако има повече хора, хеликоптера не се Spawn-ва).
Този метод е и толкова бърз и ефикасен, ако играете с играчи които знаят какво правят - че ще можете всеки път да минавате мисията без нито една смърт и под времевия таймер за Elite Предизвикателството на този хеист, което означава че ще можете да получавате по още 100 000 долара бонус от този Elite Challenge на почти всяко минаване, без много усилия.


Всички други начини описани по-долу са по-бавни от този със запаметяването на хеликоптера и колата, и със тях е почти сигурно че няма да можете да изпълните The Elite Challenge.

Отново - най-сигурния начин е - само 1 човек събира парите от сейфа, след това при излизането - той трябва да стои вътре в банката за да не го уцелят полицаите и да не загубите пари, докато през това време другите играчи убиват полицаите и се опитват да стигнат до моторите. Няма значение колко човека стоят в банката и колко отиват до моторите - вие сами си преценете. След като първите полицаи пред банката са убити - всички членове трябва да излезнат от банката за няколко секунди за да вземат чекпойнт и след това този със парите и който иска друг - трябва да се върнат в банката и да чакат там. Тези които са тръгнали за моторите - когато стигнат до моторите трябва да ги взривят и да се самоубият, за да може да се рестартитра Heist-а, но след като те вече са взели чекпойнтите до моторите - при рестартирането на Heist-а - всички играчи ще се Spawn-нат до моторите - и така ще си спестите мноого пари които иначе ще загубите ако играча с парите беше тръгнал за моторите. Сега вие си решавате дали ще минавате мисията по нормалния начин, дали ще вземете хеликоптера или дали ще вземете полицейска кола от пътя близо до моторите.

Ако решите да използвате другия начин със хеликоптер - той се намира на същото място което съм показал на картата за "най-бързия и лесен начин" - няколко реда по-долу. След като изпълните процедурата описана по-горе, се качвате на моторите, 1 от играчите (не този който носи парите) трябва да отиде и да вземе хеликоптер. Останалите 3-ма от вас (включително играча с парите) отивате във паркинга от мястото където закарвате 2-та буса от третия Setup на Heist-а http://i.imgur.com/ltyXVIh.png. Там има една голяма лесно видима стълба, по която тримата трябва да се качите, и след като стигнете до покрива, играча с парите е добре да влезне под прикритие зад някой от възвишенията на покрива, докато другите двама го пазят от полицаи които може да се качат по стълбата, и от полицейските хеликоптери. Стоите там и пазите играча с парите, докато играча с хеликоптера не дойде до вас. След като той дойде, и паркира на покрива - всички се качвайте на хеликоптера, и потегляйте. Както съм описал по-долу - не е задължително с хеликоптера да взимате всички чекпойнти - много по-бързо и сигурно - е със хеликоптера да минете под железопътния мост до първия чекпоинт и след това да вземете направо последния чекпоинт, и да отивате към лодката.
(ако когато играча търсещ хеликоптера отиде на мястото което показах на картата по-долу, и там няма никакъв хеликоптер - просто с колата си той трябва да се отдалечи на няколко улици от това място и се върне няколко пъти, докато хеликоптер не се появи).

Ако искате да се качите на полицейска кола - след рестарта се качвате на моторите, излизате от мястото където са паркирани и тръгвате по жълтата линия на картата и след 1, 2 пресечки - ще видите паркирана полицейска кола от ляво до тротоара - слезте от моторите и се качете във нея. Този който носи парите е добре да се качи отзад - за по-голяма защита и след като той се качи - при цялото пътуване трябва да натиска и да задържи Duck бутона за да се наведе и да не могат полицаите да го стрелят (при PC, Duck бутона е "X" - играча носещ парите трябва да го натисне и да го задръжи до края на пътуването за да загубите минимално пари - в повечето случаи няма да загубите нито стотинка ако го играча носещ парите го задържи по време на цялото пътуване).

Ако решите да минете мисията с моторите - няма проблем, просто след като се качите на моторите - кажете на всички играчи - да не стрелят по полицаите, защото ако те не стрелят по полицаите, и полицаите няма да стрелят по вас, а всеки куршум който играча носещ парите поеме ще намали парите които можете да спечелите (има само 2-ма полицая пред тунела които винаги ще ви стрелят без значение вие дали ще ги стреляте или не).


Също така искам да добавя нещо което мноого играчи не го правят поради някаква причина, може би защото повечето играчи не го знаят. - Във втория Setup на Pacific Standard Heist-а (този в който трябва да вземете един човек от 1 остров и да го откарате до Lester) - недейте да отивате към водните джетове. Вместо това отидете ето тук:
http://i.imgur.com/eJzuwY0.jpg
Качете се на покрива и вземете хеликоптера и със него отидете до острова (няма стълби до покрива - ще трябва да се покатерите по ръбовете от страни на сградата). По този начин ще спестите мноооого време което щяхте да изгубите ако бяхте отишли със водните джетове, а и освен това след като вземете човека от колибата на острова - ако се качите във хеликоптера вместо да го карате с лодката - ще направите минаването на Setup-а 10 пъти по-лесен. Внимавайте само да не взривите хеликоптера или да не го разрушите докато кацате на острова. Освен това - внимавайте никой да не умира докато убивате охранителите защото тогава след Restart-а хеликоптера няма вече да го има и ще трябва да минавате мисията със лодката което е леко загубено, така че преди да кацнете - им кажете да внимават да не умрат, защото ако умрат и хеликоптера изчезне - сте леко прецакани. Освен това ще е добре да кажете на играчите преди Setup-a да ви последват до хеликоптера в началото, за да си спестите времето което ще изгубите ако отидете до хеликоптера сами и после трябва да ги събирате другите играчи 1 по един по магистралата... Освен това - кажете им че след като вземете човека и Cutscene-а ви качи на лотката - трябва да излязат от лодката и да се върнат на острова към хеликоптера. Хеликоптера побира само 4 човека - тоест човека който трябва да откарате до Lester и 3-ма от вашия екип. 1 от тях трябва да остане на острова и да чака там, което хич не е недостатък, доста е спокойно и релаксиращо на този остров, а иначе ако искате можете и да се качите в близките до острова водни джетове и да слушате музика, да карате по вълните, докато другите минат мисията (като внимавате да не ви убие някой полицай).

(Това по-долу в малкия шрифт е метода с бронираната Kuruma, който всички използваха преди и който за съжаление вече е Patch-нат и не работи)
- Тук трябва да имате определен апартамент и бронирана кола за да минете хеиста лесно - апартамента който ви трябва е 0604 Las Lagunas Boulevard, а колата е Бронираната версия на Kuruma-та - НЕ нормалната, която е по-евтина и няма броня. Преди хеиста да започне - трябва да сложите Kuruma-та в гаража на апартамента. Когато пуснете Heist Финала - Сложете най-слабия играч да е или Хакер или Demolition - той трябва накрая да събере всички пари - или ако има 2-ма слаби играчи - сложете ги и двамата на Хакер и Demolition - и да събират парите и двамата. След като убиете полицаите пред банката (препоръчвам ви да го направите с експлозиви) кажете на 2-мата или единия слаб играч (hacker и Demoliton или само единия от двамата - зависи кой е събирал парите) да стоят вътре във банката (но да вземат чекпоинта за излизане от банката за да не фалират мисията) и след като те останат вътре в банката - другите двама излизат и тичат из уличките докато внимават - да съберат чекпоинтите и да не умрат по пътя (което е доста трудно - нормално е да умрете поне 2-3-5 пъти). Добре ще е да гледате някои клипове за този хейст из Youtube за да сте наясно за какво става въпрос. Тези които са останали във банката - това се прави с цел - да има по-малка вероятност някой да умре по пътя - и да не се загубят никакви пари - защото ако ги прострелят във гърба - губите пари от крайната награда. След като стигнете до моторите, има до тях 2 кутийки с броня - стреляйте по тях и вземете бронята, след това ако искате взимайте моторите и бягайте, но бързичко че ви убият - по-добрия вариант е да се качите на парапета и да прескочите до апартамента - да влезнете във него (не става веднага, трябва звездите да започнат да мигат). След като влезнете в апартамента, влизате в гаража, и там взимате бронираната Kuruma. След като излезете от гаража, другия играч или играчи трябва да се качат - и тръгвате към банката да качите този или тези - ако сте решили да са 2-ма (няма значение дали са 1 или 2-ма) които са събрали парите и чакат в банката. След това тръгнете по същите чекпоинти по които минавахте първия път - но този път със курумата (няма да имате Waypoint-и този път - целта на това да минете за втори път по тях със колата - е - тези които са чакали в банката да вземат чекпоинтите за да не се рестартира мисията - но дори и да се рестартира - няма да ви сложи от началото - ами ще ви сложи до моторите - така че няма за какво да се притеснявате). Тези които останат в банката - докато чакат другите да дойдат с бронираната кола - трябва да внимават някой полицай да не влезне в банката през главния изход и да ги застреля без да го забележат. След като всички са в курумата, e добре някой да сложи Waypoint и да тръгнете по един от тези 3 пътя:
http://s11.postimg.org/ez0d5wg7l/GTAV_H ... oadmap.jpg
Пътя с червено е най-добрия и бърз - за да минете по-него - нека този който слага Waypoint-а да го сложи някъде на магистралата, а не на лодката. Другите 2 пътя не съм ги намазал с paint защото няма мисъл - и двата са със много завои до рекичката и се показват със жълто на картата ви във играта след като тръгнете натам. Единственото което ви трябва е да знаете, ако решите да минете по един от другите 2 пътя (които са еднакви с разлика само накрая) - е какво да правите при рекичката - можете или да продължите по нормалния жълт Waypoint в планината за да изгубите полицията или наляво към лодката. Ако искате наляво - добре ще е някой да ви зададе Waypoint към лодката така че да не се объркате - Със лилава и жълта чертичка съм показал къде е моста над рекичката където се завива. Ако минавате по червения път - ако искате можете да минете отстрани в началото на моста по тревата - там където съм сложил червената чертичка, но да внимавате да не е с много висока скорост че ще изхвърчите. Иначе минавайте от където си искате - няма голямо значение - всичко е само до време. След като стигнете, бързо се качвайте на лодката преди някой от вас да бъде застрелян. Ако минете по жълтия път ще изгубите полицията (освен ако в гората не се търкулнете надолу по хълмовете - което страшно ще ви забави), но все пак след като изгубите полицаите ще имате известно време като Window без полицаи - за което ще можете по-спокойно да се качите в лодката (която съм означил със кръгчето). Ако минавате по лилавия път който ви се показва като Waypoint след като някой сложи Waypoint на лодката - трябва просто да внимавате да не се блъскате в полицията или в скалите, и внимавайте да не паднете във водата, че от там шанса ви за успех от 92 процента пада на около 4, защото е почти сигурно че някой или всички ще бъдат застреляни от полицията. Просто след моста където се разделят жълтия и лилавия Waypoint карайте внимателно и не много бързо. Ако минавате по червения път - добре ще е след като отидете на магистралата - някой да ви сложи waypoint - на лодката или малко преди моста или завойчето - за да не се объркате и да продължите - целта ви е да се качите на лодката.6. Мисии (всички версии):
Тук трябва да звъните на Lester, Gerald, Simeon, Ron, и Madrazo - и да искате мисии които да минавате докато не ви се отключи The Los Santos Connection. След като ви се отключи и я минете, ще можете да си я реплейвате колкото си искате - от менюто във Freeroam. Мисията преди даваше общо 30 000, сега дава 28 000. Това е само ако я минете за над 16 минути (ако я минете за под 16 минути ви дава по-малко). Та за да я минете бързо ви трябва бронираната Kuruma, или просто трябва да не умирате над 2 пъти. След като отидете и убиете охранителите на 3-те места - ще видите на земята кутийки които може да стреляте и вътре ще намерите наркотици които са на стойност съответно на първото място 1000 долара, на второто 2000 и на третото - 5000 долара. След като съберете колкото и да е пакети - после няма значение дали фалирате мисията - парите от пакетите (8000$) които сте събрали си остават за вас. След мисията ако съберете пакетите - ще получите 20 000 долара за 16 минути + отделно парите от наркотиците става общо 28 000 за 16 минути (ако има бонус за парите при мисии като The Los Santos Connection - наградата ще ви е 48 000). Пак напомням - трябва да минете мисията за над 16 минути - не за под 16 минути за да получите горепосочената награда (+ 8000 долара от наркотиците). Освен това тук трябва да броим и мисиите които трябва да минете докато ви се отключи The Los Santos Connection - от които мисии съответно също ще спечелите доста пари. Предполагам между 50 000 и 150 000 долара общо, но това зависи от това какви и колко мисии получите, а това е относително. Също така трудността на мисията трябва да е на Hard за да вземете най-много пари. Също така във гореспоменатата мисия (The Los Santos Connection) трябва да играете без други хора - защото ако сте с други играчи - може и те да взимат наркотиците, а вашата цел е вие да ги вземете за да вземете парите.

От Sladuk25:
По принцип тези които са на 45 ранк могат да си фармят пари
от Мисия
GTA 5 Online - Cleaning The Cathouse -
сумата вече е намалена и за 15 мин взимате към почти 5К Ранк и 20,700$

и като за начало си купувате кола
(Koruma KarinA rmored )-Бронирана-като за начален играч

за 1 час правите чисто 100К

Благодаря на Sladuk25 за инфото за тази мисия.

Иначе ето ви списък със всички мисии и награди (включително и мисиите на Ламар и Тревър - които не е необходимо да минавате въобще):

Ако тези линкове не работят, защото prikachi.com е временно offline - вместо снимките за тази информация можете да видите линка от gta.wikia.com по-долу.

(Тревър)
(Ламар)


Жералд

Рон

Лестър

Мадразо

Симеон

Ако някой от изброените по-горе (без Ламар и Тревър) ви дават мисии които се повтарят - значи трябва да се обадите някой от другите (без Ламар и Тревър) и да искате няколко Jobs от тях за известно време. Ето ви и линк, ако ще ви е по-лесно, но за мен със снимките е по-бързо http://gta.wikia.com/wiki/Missions_in_GTA_Online

7. Time Trials (всички версии)
Time Trials са кратки състезания за време които се пускат от Rockstar периодично, всяка седмица. Тези състезания ще ви дават по 51 000 долара първия път когато ги минете успешно за определеното време. Най-доброто превозно средство за използване в тях е Bati 801 мотора (със всички performance ъпгрейди които са ви отключени), който освен че е мотора с най-висока максимална скорост в цялата игра (който можете да използвате в тези time trials), е и едно от най-бързите превозни средства в играта като цяло, а и доста евтин, освен това дори и ако го намерите на улицата - няма да се налага дори да го купувате, ще може направо да го закарате в Pay 'n' Spray, да му купите застраховка и локатор, да го тунинговате със всички Performance ъпгрейди които са ви отключени и ще можете да го използвате. Кой Time Trial е активен в момента можете да видите от тук https://socialclub.rockstargames.com/events. Ако напишете името на сегашния Time Trial в Google, ще ви излезне видео в което ви се показва най-бързия начин за минаването му. Иначе във играта след като стартирате Time Trial-а, можете да паузирате играта и да сложите маркер на Checkpoint-а до който трябва да стигнете, ако искате да имате насока на картата, след което слезте от мотора и изчакайте Time Trial-а да се фалира, след което го започнете отново и вече ще имате маркер върху чекпоинта и лилав път към него върху картата. Някои Time Trials са доста трудни, с минаване по планински области в които можете да катастрофирате и тн., други са доста лесни и изискват да минавате по сравнително прави пътища. Това е доста добър метод с който можете да печелите по 51 000 долара за няколко минути ира, когато има ново състезание.

8. Летище (всички версии) - Може да минавате мисиите на летището които общо ви дават над 230 000 долара след като ги минете всички със златен медал първия път - от медала зависи колко пари ще ви даде първия път - ако не можете да го минете на златен медал - спокойно - аз от реплеите които правех на тези които ги минах със сребърен или бронзов медал - пак си спечелих горе долу същата сума, ако не и повече.

9. Малък, но приличен бонус - Продаване на цивилни коли във Pay 'n' Spray (всички версии) - отнема ви няколко секунди и ви дава около 9000 долара ако продадтете скъпо струваща кола. След като продадете кола - ще трябва да изчакате 45 минути за да можете да продадете друга. Ето ви нормално spawn-ващите се коли които си струва да продавате или да си слагате в гаража за да ги продадете по-късно: http://gta.wikia.com/wiki/Los_Santos_Cu ... cle_Prices. Потърсете в гугъл изображения за да видите как изглеждат. Аз по принцип гледам да не продавам коли под 7000 долара. Има коли които се spawn-ват тунинговани в определени части на картата и в определено време на деня и които са по-скъпи при продажба - но с тях е доста занимавка докато ги намерите и времето за което се занимавате с това бихте могли да го инвестирате в нещо по-продуктивно.

10. Друг начин за малко бонусче и за голям бонус са минаването на 3-те Daily Objectives (всички версии) - които можете да видите от интерактивното меню което се отваря с бутона M при PC, Touchpad при PS4, View бутона при Xbox One, Select бутона при PS3 и Back бутона при Xbox 360. Рестартират се във около 6 - 6 и половина сутринта - българско време. Наградата за минати и трите Daily Objectives за деня е 25 000 долара. За следващия ден ще е пак 25 000 и така до седмия. След минаването им подред до седмия ден ще получите 100 000 долара бонус, и така на следващите 3 седмици докато не стигнете 28-мия ден когато ви се дава 500 000 долара бонус - което заедно с другите бонуси и нормалните награди прави общо около между 1 600 000 и 1 700 000, ако броим и наградите от мисиите които трябва да минавате на някои от тях - които ще ви дават различни награди - в повечето случаи около 10 000. Ето ги всички Daily Objectives http://gta.wikia.com/wiki/Daily_Objectives
Горе споменатия бонус се получава само ако минавате предизвикателствата всеки ден подред - и се рестартира ако изпуснете 1 ден. Аз лично не харесвам този начин, но ако ще играете играта толкова време - предизвикателствата не са толкова трудни, но все пак си е занимавка всеки ден да ги минавате - поне всеки път са различни и има малко разнообразие.

Накрая най-лесното - правете каквото си поискате - някъде към 95 процента от всичко което правите ви дава пари - най-важното е да не ви доскучава защото тогава става доста загубено.


keep dreaming or start rollin'
https://youtu.be/S_S2Eb4Jw88
Последна промяна от A.T.L. на 14 яну 2020, 06:06, променено общо 118 пъти.

Потребителски аватар
GTAfan
just a lunatic
Мнения: 1970
Регистриран: 08 сеп 2004, 08:10
Местоположение: Природата
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от GTAfan » 08 мар 2016, 12:53

Ако това наистина е твое произведение - браво за труда ! :wink:
Изображение

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 12 мар 2016, 06:16

Да, една вечер нямаше какво да правя и реших да напиша това което съм разбрал до сега за парите. После от време на време ако се сетих за нещо което съм пропуснал го добавях, малко пояснения и така нататък. Иначе във youtube има супер много клипове за печелене на пари в играта, и повечето от тях са пълни глупости, бъгове които вече не работят, слухове които не са истина и методи които не са толкова бързи колкото ги изкарват. Това е една от причините поради които реших да напиша тази тема - поне българските играчи да знаят горе долу как по-лесно да се изкачат нагоре. А и като изключим мисията the los santos connection, която я видях от youtube, другите неща които съм описал са си от мене, и това което съм научил докато съм играл. А пък и другите методи които съм описал са доста по-ефективни и бързи от онази мисия - тя е само за тези които не искат да се занимават със събиране на други играчи за Crew, например. Не че съм открил нещо ново де - всички които са напреднали в играта ги знаят тези неща, темата е по-скоро за нови играчи които не ги знаят.

Също ще добавя - за хората които искат да минават мисии, но не искат да минават the los santos connection отново и отново защото започва да става еднакво - вижте линка който съм сложил и минавайте и от другите мисии които са със награда близка до максималната. Така или иначе разликата, когато има бонус за максималните пари от мисиите е около 38/44 000 долара за обикновена мисия и 48 000 за the los santos connection, а във нормални дни е 18-22 000 за нормална и 28 000 за the los santos connection. Освен това може да играете повече различни мисии с други играчи, така че да има малко разнообразие, а и така ще можете да зареждате следващата мисия доста по-бързо от vote screen-а, а не да се налага всеки път да пускате мисията от менюто и след като я минете да чакате около 60 секунди докато ви пусне пак във free roam. Иначе vip мисиите ви носят същите, или повече пари за два/три пъти по-малко време (ако имате хеликоптер buzzard например, с който да минавате разстоянията по-бързо, защото иначе е горе долу същото), но и тези мисии след известно време започват да се повтарят и да ви се иска да правите нещо друго.

Edit: 30.05
Горе снимките които съм сложил не се показват защото prikachi.com в момента е офлайн. Когато го оправят - би трябвало вече да ги виждате. Иначе като цяло от горния пост исках малко да го опростя и да редактирам някои неща че след като вече имам над 380 изиграни часа и имам закупено почти всичко - използвайки горните методи за да се сдобия с парите - съм с леко променени мнения за някои неща - например най-важното - във хеиста pacific stardart job - не минавайте по кратките пътища - това ви го препоръчвам да не го правите - няма смисъл да спестите 2 минути, но да загубите 100/150 000 долара - докато ви стрелят полицаите след като слезете от колата и тръгнете към лодката - много по-добър вариант е да си минете по нормалния път и спокойно да отидете до лодката - по този начин ще изгубите максимум 5-25 000 долара а в много случаи - няма да загубите нито стотинка. Иначе го минавайте както вие решите, но това е по-правилния начин според мен. Аз само в началото забелязвах някои играчи да минават по кратките пътища (особено моя тийм, с които вече не играя - играя с едни французи и германци които са много по-добри в играта). Та както споменах - не минавайте по кратките пътища.
Другото което исках да добавя - най-бързия начин наистина са вип мисиите - НО само когато са във double $ event - (двойна награда за мисиите). Иначе когато са с нормални награди - са почти най-бързия начин.
По принцип - в нормални условия - би трябвало най-бързия начин за изкарване на пари за най-малко време е първия хеист - най-лесния - който е само с 2-ма човека - The Fleeca job. Изкарвате малко пари за малко време - и по принцип излиза, че за времето за което ще минете 1 Pacific Standart - ще минете достатъчно пъти Fleeca job - за да спечелите или същите пари или повече. Тук хватката е че може даже да изпълните и предизвикателствата - които са доста по-трудни в другите хеистове - особено когато играете с непрофесионални играчи. Аз съм минавал много хеистове с професионални играчи и никога не съм минавал нито 1 от предизвикателствата - но предизвикателството в The Fleeca Job е най-лесно. Така че ако свикнете и се научите да ги изпълнявате почти всеки път - можете да минавате предизвикателствата и като минете и хеиста достатъчно пъти - би трябвало за същото време за което бихте изпълнили 1 Pacific Standart - да изпълните няколко Fleeca Job's + бонуса - който ще ви докара доста повече пари от колкото един нормален Pacifis Standart. Иначе минуса на този метод е че Fleeca Job е невероятно скучен хеист - и това е причината аз от както имам играта - да съм го минавал само 2 пъти. Иначе повечето пари съм ги събирал от The Pacific Standart Job - със метода с курумата който съм описал и който се използва от почти абсолютно всички играчи. Както казах горе - препоръчвам ви да гледате видео в youtube за това как става - аз не знам дали има подробно описано, защото не съм ги гледал - а съм го научил от други играчи. Когато отидете до моторите - също така е добре да ги взривите - не знам дали е задължително, но повечето играчи го правят. Според мен не е задължително, но можете да ги взривите за всеки случай. Мисията няма да се фалира.

Тези неща смятах да ги добавя в основния пост - но форума не ми позволява да го редактирам когато има снимки които не се зареждат, а не искам да ги търся и да ги качвам от друг сайт, защото когато оправят prikachi.com би трябвало пак да се заредят. Снимките за мисиите няма да ги качвам отново - използвайте линка който съм дал за статията в wikipedia-та. Иначе все пак ще постна тук 2-те по-важни.
Изображение
Другата снимка в която се показват наградите от вип мисиите не можах да я намеря, а и информация за наградите не можах да намеря - но по спомен - наградата от Sighsteer е около 24 000 долара, а на Hostale Takeover е около 15 000 долара. Sighsteer се минава за около 5-7-8 минути със изтребител или бърз хеликоптер, а Hostale Тakeover се минава за 3-4 минути със изтребител. Другите мисии не знам колко дават, защото не ги минавам по принцип - горните 2 във Invite Only Session правят най-много пари. Когато играете VIP в група с няколко човека - можете да пускате много различни мисии и предизвикателства които ще ви докарат много разнообразие и ще са доста по-забавни и интересни от колкото да реплейвате 2 мисии едно след друго, но тези 2 мисии са ако искате само и единствено - да натрупате пари. Иначе и някои от VIP предизвикателствата дават почти същите награди, но до колкото знам - те са различни и се определят по членовете на организацията, според това кои играчи са се справили най-добре в предизвикателството. Ако играете сам - като 1 единствен VIP можете да минавате само 2-те мисии, като Asset Recovery няма смисъл да минавате защото е доста трудна и напрегната, не е много продуктивна и така нататък, докато другите 2 - Hostale Takeover и Sighsteer са изключително лесни, даже елементарни и се минават много по-бързо (ако имате хеликоптер или изтребител), а и дават повече пари). Иначе като цяло - както казах по-горе - в нормални условия - за мен най-добре да реплейвате Pacific Standart. Или пъвия хеист. Иначе ако не ви се занимава със други играчи които постоянно да ви фалират мисиите - може да минавате някои от другите начини, от които VIP е най-добрия, или да си минавате Deathmatch-ове, състезания и така нататък. По този начин парите идват малко по-неусетно, макар че е доста по-бавно, но поне има разнообразие.

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 02 юни 2016, 18:27


Когато излезе ъпдейта след няколко дена - от Rockstar са казали - че той ще добави начини с които да печелите повече пари от колкото при което и да е предишно DLC - като например тези с хеистовете. Също така няма да коментирам това което се вижда че ще е променено от трейлъра, защото изглежда поне за мен уникално. А и това че толкова време след излизането на играта - те все още продължават да пускат такива големи DLC-та.

Потребителски аватар
MegaHerzz
Мнения: 11
Регистриран: 22 авг 2013, 23:43
Местоположение: София

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от MegaHerzz » 16 юли 2016, 18:59

Новият adversary mode - Power Play, също дава прилични пари. За 4 рунда с 4 играча (2vs2) ми даде над 70000. Все пак такива пари дава само ако спечелиш. Ако загубиш, някъде около 30к.

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 17 юли 2016, 03:28

Все пак такива пари дава само ако спечелиш.
Да, точно за това не съм го добавил в главния пост - също така и защото за да можеш да го играеш тези нови мисии ефективно трябва или да имаш достатъчно пари за да си закупиш необходимите неща, или да имаш приятел който ги е закупил и да играете заедно - организирани. Иначе да, това което рокстар са казали за парите - се оказа истина. С този mode и Organisation CEO мисиите, се печелят най-много пари вече, но отново зависи от това как ще процедираш и с кого, в какви мисии, дали ще спечелиш мисията и така нататък. Иначе като цяло, аз точно него съм го играл не повече от 1 час защото вече не играя gta online и съответно не мога да дам съвети или информация за него. На който му се занимава да пише - и ако иска - ще го включа в главния пост (в началото - понеже въпреки шанса за загуба при тези нови мисии, и въпреки това че при тях парите се печелят малко по-трудно - вече те са най-добрите (бързи) начини за печелене на пари).

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 11 май 2017, 09:11

Темата е ъпдейтната със въведена информация за новия най-бърз начин за печелене на пари (import/export и Bikers DLC) + ъпдейти за новите начини за по-лесно и бързо минаване на Pacific Standard Heist-а, след като трика с Курумата е пачнат и вече не работи.

Освен това от 9-ти до 15-ти Май (този месец) - във играта има бонус - двойно по-голяма награда за всички Heist-ове - двойно по-голяма награда за Setup мисиите и двойно по-голяма финална награда, така че това е добър момент да спечелите големи суми, ако имате нужда от пари.
https://socialclub.rockstargames.com/ne ... y-9th-15th

Потребителски аватар
gtv5godbg
Мнения: 9
Регистриран: 22 май 2017, 09:55

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от gtv5godbg » 22 май 2017, 09:59

Ехей, браво за труда. И аз има доста опит в играта, но ще прочета всичко с удоволствие - човек може да намери нещо ново във всичко. А и обновявате и поддържате гайда - браво ;)
Play like a pro, live like a pro!

Sladuk25
Мнения: 40
Регистриран: 14 юни 2017, 08:17

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от Sladuk25 » 14 юни 2017, 12:41

По Принцип Heist мисията е загуба на време,но тъй като начален игрч на 50-80 ранk е препоръчано да ги мините
Най добрата то е ясно коя е The Pasific Standart Job,но и там има уловка за 1 час правите към 500К мисля ,ако играете добре и не умирате и след като сте обрали банката и не давате на полицията да стреля по сака с парите=всички играчи губят после от печалбата .Имаше уловка тъй като играете в група с други играчи слагате % разделяте парите и става една каша.Да кажим от парите като Лидер вие взимате с по 100к отгоре ,ако сте играли перфектно
(но в повечето случай на Randon в група повечето играчи не умеят и губят и се бавят с времето)
По принцип тези които са на 45 ранк могат да си фармят пари
от Мисия
GTA 5 Online - Cleaning The Cathouse -
сумата вече е намалена и за 15 мин взимате към почти 5К Ранк и 20,700$

и като за начало си купувате кола
(Koruma KarinA rmored )-Бронирана-като за начален играч

за 1 час правите чисто 100К

GTA 5 Online - Cleaning The Cathouse
по късно ще ви сложа и филмче

А за големите пари ако се заниамвате с наркотици Лаб Мета.. и Кокаин за да вземете пратките отивате на мисия .
Там ви о тива ви 2ч. да напълните депото си с продукция после още 2ч да ви ги обработят . това е голямо търчене из картата,още повече доста често има играчи които нападат за да ти задигнат стоката която изнасящ за дадена и товоя организация ,а преди това като за капак идват и ботове.Затова ако носите и взимате пратки и доставки хубаво е да сте сами в сесията.
Говоря за Online ,a не Соло там преди са работели,но sслед новите UPdate от 2017 Организацията е зaбранена

Извод :Heists Мисията не е толкова лесна тя е тактическа играе се в група и трябва повечето играчи да знаят как се играе, и какво да правят.
Когато вече пораснете купувате си Бизнес (Офис) -Vechiles Warhouse и взимате и продавате коли от улицата само на TOP RANGE-така са правят големите пари -Tуй с колекцията е загуба на време и пак там играете в група и взимате с по 50к отгоре мисля,катоЛидер
Аз имам в моя склад 40 коли от тях продавам винаги по 13-14 ,рекорда ми е 23 като начално за Top Range
Аз продавам само Top Range с направен UPD+20K
А при колите системата след като е пълен склада ми на всеки 15 мин.
Карам си колите от Top Range и ги Export -доставям за по 100К

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 15 юни 2017, 07:35

Съгласен съм с повечето неща, само да добавя нещо - от Pacific Standard се печели по принцип 400 хиляди (ако ти го организираш) и около 360 хиляди, ако си поканен, и си минал всички Setup-и. Освен това в повечето случаи heist-а отнема около час и половина. 1 час отнема само ако всички които играят знаят какво правят, и ако дори и само 1 от играчите фалира някои setup-и, или след няколко фалирания, направо излиза от сесията, и пак трябва 10 минути да търсите свястен играч - лесно може да ви отнеме дори и над 2 часа + сумати нерви. Този Heist е добре да се минава само, когато е с хора които познавате, и знаят какво правят. А и да ви се добавят компетентни играчи, не е чак толкова трудно. Просто трябва да kick-вате играчите които ви се добавят и са ниско ниво, и да чакате докато ви се добавят някои играчи които са по-високо ниво. Също така нито разпределението на парите е кой знае каква каша, нито извън банката ще загубите пари, ако знаят как да игрят, и повечето хора от по-високите нива знаят как да играят. Парите почти винаги се разпределят 40/20/20/20 или 55/15/15/15 в зависимост от това колко setup-и сте минали, а понякога ако хоста е доста високо ниво - може дори и още по-голям процент да ви даде, защото например той самия няма нужда от пари. А и извън банката - ако знаеш как се минава - в повечето случаи почти нищо не се губи от парите, даже абсолютно нищо. Иначе стартирането на тези мисии със играчи които са ниски нива, си е чиста загуба на време и нерви.

Освен това сам по себе си Heist-а не е много безсмислен, първо защото на практика за него ви трябва или абсолютно никаква инвестиция - ако сте поканени, или само около 200 хиляди долара инвестиция за апартамент, докато за Office + Import Export гараж, ще ви трябват минимум 2.5 милиона долара инвестиция, или отново - някой приятел да ви покани. А и защото на практика - дори и със малоумни играчи да играете - във Pacific Standard пак ще изкарате горе долу същите пари като във Import/Export мисиите, за горе долу същото време (с import/export можете да печелите максимум 240 хиляди на час, докато със Pacific Standard можете да печелите по 400 хиляди като Host за около час и половина да речем, което прави минумум 266 хиляди на час за Host-а, и около 240 хиляди на час за поканените играчи, така че дори и без бонусите от предизвикателствата - парите са горе долу съвсем същите). А ако минавате Heist-а по втория начин със хеликоптера, както описах в първия пост и взимате The Elite Challenge всеки път, което с хеликоптера е доста лесно - ще взимате дори още повече пари и за още по-кратко време от колкото със Import/Export мисиите. С този метод и с добри играчи които познавате, ще можете да изкарвате по 500 хиляди за host-а и 460 хиляди за другите членове за около 1 час без никакви проблеми (+100 хиляди долара финална награда от The Elite Challenge). Единствения проблем който аз виждам с Heist-овете, е че в повечето случаи няма как да имате постоянно ваши познати добри играчи на линия, и ще трябва да играете с некадърни случайни играчи, а това доста зле ще вреди на нервите ви.

Друго за което искам да добавя е - недейте да използвате Meth Lab-а, той въобще не дава добри пари в сравнение с фабриката за кокаин.
Изображение
От тук можеш да видиш каква е разликата при финалното продаване на стоката - и тука трябва да вземете под внимание че кокаина се пълни за 5 часа, докато метамфетамина се пълни за 6 часа, тоест от Meth ще печелите 59 хиляди на час, докато от кокаина ще печелите 84 хиляди на час. Това е доста голяма разлика, като се вземе под внимание и колко са скъпи тези фабрики и ъпгрейдите им.
Освен това само малко пояснение за времената - пълненето на фабриката не отнема 2 часа, а общо около 35 минути (между 15 и 20 минути във 2-та момента в които ще ви се наложи да я пълните), и след това обработването отнема около 5 часа (не знам дали метафорично си написал 2 часа, но все пак просто искам да го изясня, пред тези които не са купували фабриката, и не са сигурни за някои неща).

Иначе наистина - фабриката сама по себе си не произвежда достатъчно пари в сравнение със другите начини за печелене на пари, за най-бързо печелене ви трябва офис и Import/export гараж - както ти каза. Иначе, това че на фабриката й трябват 5 часа за да обработи кокаина, не означава че с нея ще ви отнеме 5 часа за да произведете 420 хиляди долара печалба - означава че ще ви трябват около 20 минути за да напълните фабриката и между 5 до 25 минути за доставянето й, и във останалите 4 часа ще можете да се занимавате с други дейности които да ви носят пари, и просто след няколко часа, ще можете от фабриката да вземете още едни 420 хиляди, за които директно сте инвестирали само около 40 минути пълнене на стоката и между 5 до 25 минути за продаването й. Това е основната причина поради която го включих в първия метод, иначе сама по себе си като първоначална инвестиция - фабриката за кокаин не е много добра идея, като за първа инвестиция - офиса и import/export гараж, ще е много по-добра инвестиция.

Това за тази мисия "Cleaning The Cathouse" ще го добавя в оригиналния пост (когато сайта prikachi.com се оправи, че в момента форума не ми позволява да редактирам главния пост, докато има неработещи линкове от този сайт). И благодаря че го спомена, аз преди не знаех за тази мисия.

Друго нещо което мога да кажа по темата - сега след добавянето на новия Gun Running DLC преди 2 дена, вече може и той да се окаже новия най-бърз начин за печелене на пари, но все още не се знае (по-скоро аз не знам де :mhihi: ), но след няколко дена ще видим как ще се сравнява с Import/Export мисиите, и другите начини за печелене на пари.
Последна промяна от A.T.L. на 27 сеп 2017, 10:22, променено общо 2 пъти.

Sladuk25
Мнения: 40
Регистриран: 14 юни 2017, 08:17

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от Sladuk25 » 19 юни 2017, 01:42

И аз установих че от лабораториите нищо не се печели .Кокаина ми го обират 2-пати
Не знам аз като развивам бизнеса и правя пари по едно време намианват и ма обират.
Вчера както си бях в града получих мисия че бизнеса ми с оръжия е прибран и трябваше да ходя да обезвредя 3 бомби на 1 камион е имах хоколо 500к от стока
Избих една вълна от ботове после на всяка бомба,която обезвреждах тоест хаквах избивах по 1 вълна на 3 бомаба са провалих.Тя е с хакването на IP адресите и загубих стоката
Колите му е майката това е

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 28 юни 2017, 11:57

Ако нямаш закупен Security ъпгрейда за съответната фабрика - може би там е причината. Без закупуването на този ъпгрейд - често се случва полицията да ти напада фабриката, докато аз със този ъпгрейд закупен - до сега съм продал кокаин на стойност над 10 000 000 долара, и за това време - само 2 пъти ми се е случвало да ми нападат фабриката, тоест за над 100 игрови часа - само 2 атаки, когато имам закупен този ъпгрейд. Ако ти го имаш закупен този ъпгрейд и въпреки това пак те атакуват толкова често - не знам къде може да е проблема.

Иначе чак пък нищо да не се печели... - фабриката си има своето място за хората които искат да печелят пари с минимални усилия, защото както казах по-горе - това че фабриката за кокаин например й трябват 5 часа за да обработи кокаина - не означава че трябва да инвестираш 5 часа във Bikers мисии или нещо подобно - означава че трябва да инвестираш по-малко от 1 час за тези мисии, и останалото време - да вършиш нещо друго което да ти носи още повече пари за останалите 4 часа. А и също така - добре е и за разнообразие, защото аз не мога да минавам само import/export и VIP мисии, едно след друго до безкрайност - без да ми омръзнат до смърт, за това е добре че има разнообразие. Иначе разбира се факт е, че ако се счита просто скоростта на печелене на пари - парите които с фабриката печелите за 5 часа - със import/export мисиите - се печелят за по-малко от 2 часа, така че със import/export ще можете да си възвърнете инвестицията три пъти и половина по-бързо от колкото със Bikers мисиите ще можете да си възвърнете инвестицята за фабриката и всичките й ъпгрейди. Иначе ти ще си по-запознат от мен със следното, понеже ти го имаш закупен, а аз все още го нямам - иначе аз до колкото знам, според информацията която видях за парите които произвежда на час - на практика печалбата ти на час от Gunrunning бункера е точно толкова колкото и от кокаиновата фабрика (за час), а и че този нов Gunrunning бизнес на практика е директно копие на Bikers алгоритъма, със малки промени и със доста по-трудни мисии, което е доста разочароващо, но какво да се прави... Аз единствената причина поради която бих си купил Gunrunning бункер и подвижната станция - е за да мога да кустомизирам оръжия в подвижната станция, и да получа отстъпка за Oppressor мотора, който според мен е най-якото нещо което някога са въвеждали в играта. Иначе ще го закупя когато има отстъпки, точно в момента не играя gta и няма да я играя сигурно за още няколко месеца.
Последна промяна от A.T.L. на 08 яну 2018, 18:07, променено общо 1 път.

Kratun
Мнения: 3
Регистриран: 16 юли 2017, 13:34

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от Kratun » 18 юли 2017, 13:32

Здравейте приятели!
Желая да изкажа специални благодарности на A.T.L. за темата. Преди да ти прочета темата мисията невъзможна за мен беше kurama armored(когато за 1ви път прочетох темата на A.T.L. нямаше още бизнеси). Първите 75К съм ги направил от обири на магазини и убийства на граждани.След вкарването на бизнесите в играта започна да става все по важно да се играе с други хора, за да си помагате за продаването на стоката от моторджийските фабрики и бункера, защото колкото повече хора има в сесията толкова по вероятно е да се падне някое ... дете да кажем, което се радва много като ми зриви 3те моторчета или останалите 2 пощаджийски камиона. В този ред мисли стигам до първото в моя пост

1.Public solo sesission(публична самостоятелна сесия)
https://youtu.be/bX250niJo88
Нямах интернет снощи и за това не направих клип.2. Моторджийски бизнес
Притежавам и 5те фабрики, като 4 от тях са на пълни абгрейди, но фабриките за:
Фалшиви пари
Марихуана
Фалшиви документи
Няма да ги разглеждам защото печалбите от тях са прекалено малки според мен.

Фабрика за кокаин(sandy shoes)
Данните които давам по долу са за напълно абгрейдвана фабрика(персонал, екипировка и сигурност). Ъпгрейдите: персонал и екипировка вдигат цената на стоката, а сигурността помага за по малко проблеми около бизнеса.
Продукта от фабриката за кокаин се комплектува в кашони. Всеки кашон се произвежда за 30 мин. За направата на 1 кашон кока се изразходват 1.25 бара suplies, което означава че 10 кашона кока ще се произведат за 300 мин/5часа  ( 10кашона × 30 мин). И ще консумират около 12.5 suplies (12.5 ×15k$=195k$)
Когато решите да продавате стоката трябва да имате напредвид няколко неща:
1. Различен брой кашони за продажба генерира различен брой превозни средства:
1.1 Три кашона генерират 1 превозно средсво- 5 точки за разнос
1.2 Шест кашона генерират 2 превозни средства 10 точки за разнос
1.3 Десет кашона генерират 3 превозни средства-15 точки за разнос
Времето за продаване на стоката винаги е 30 мин без значение от количеството на кашоните

2. Типове превозни средства

2.1 Пощаджийски микробус- най трудното превозно средство за разнос според мен. Много бавен, на всяка точка губите около 10-20 сек за да слезете от буса и да отидете да оставите колета. Предимство издържа на 5 ракети от RPG. Всеки бус трябва да отиде до 5 точки

2.2 Боклуджийски камион- по бърз е от пощаджийте, когато достигне точката за разнос трябва да намалите леко не да спрете за да доставите чувала с продукта. Всели камион трябва да отиде до 5 точки

2.3 Мотори- за 10 кашона генерира 4 мотора. Трябва да знаете че когато разнасяте стока с мотори има вероятност цивилни полицаи да ви чакат на 1вата жълта точка. След като им избягате или убийте и звънете на Лестър за да спрат да ви търсят ще ви се появи резервна локация за доставка. Хубавото е че и 4тирете мотора трябва да закарате на едно и също място.

2.4 Тир- 1 превозно средство без значение от броя на кашоните 1 точка за доставка

2.5 Микробус-  1 превозно средство без значение броя на кашоните 1 точка за доставка

Ще нарека от т2.1 до т2.5 наземен транспорт(НТ). НТ се генерира в непосредствена близост до фабриката.

т2.6 Хидроплан- за всеки самолет по 5 точки за разнос, но трябва да летите по ниско за да не ви засече полицейския радар. При достигане на точката за доставка пускате товара с парушут
http://gta.wikia.com/wiki/Dodo

т2.7 Хеликоптер- за всеки хеликоптер по 5 точки. Тук няма полицейски радар.

Средствата от Т2.6 и т2.7 не ги пуска до фабриката трябва да се отиде до тях.

2.8 Моторници- за всяка моторница 5 точки за разнос.

Скоро ще има продължение за метаамфетамин фабриката, за CEO бизнеса и бункера.


П.П Всичко в този пост е проверено на ps4 PRO. Ако според вас е объркано нещо моля пишете да го обсъдим и проверим и ако е необходимо да се поправи
Последна промяна от Kratun на 18 юли 2017, 16:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
A.T.L.
Вманиачен
Мнения: 671
Регистриран: 15 апр 2011, 12:54
Местоположение: Solar system
Контакти:

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от A.T.L. » 18 юли 2017, 14:45

И аз ти благодаря за добрите думи :)
Освен това благодаря и за информацията. Клипа ще е полезен за хората които не са на PC, а използват PS4. Ще го добавя в главния пост до частта за PC метода за соло публична сесия за да може хората и там да го виждат. Точната информация за кашоните не я знаех - полезна ще ми е като събирам Supplies - да знам колко ще ми трябват. Освен това е и полезно да знам колко кашона колко броя транспорти може да генерира. Интересно че никога до сега на нито една Sell мисия не съм получавал Микробус. Дано някой ден да го видя какво е.

(Впрочем добавил съм във главния пост информация за метод за реплейване на VIP мисиите без да има почти никакво време за изчакване, също така сложих и карта за по-бързия път между фабриката и града ако ще минавате Sell мисията със някои от пътните превозни средства, за да не се налага да минавате по завъртяните пътища които в повечето случаи играта ви показва на картата по default, които освен това са и на нагорнище във планината между фабриката и Los Santos, и които много ще ви забавят времето. Знам че повето играчи го знаят това, но го добавих за новите играчи които може да не го знаят.)

Успех във играта.
Последна промяна от A.T.L. на 11 авг 2017, 07:16, променено общо 1 път.

Sladuk25
Мнения: 40
Регистриран: 14 юни 2017, 08:17

Re: GTA V Online - Как да направите пари - бързо!

Мнение от Sladuk25 » 18 юли 2017, 15:29

A.T.L. написа:Ако нямаш закупен Security ъпгрейда за съответната фабрика
О аз още в началото,като купувам нещо му слагам подобренията.
Не е от това казаха ми да не оставам сам в сесията с часове вътре,защото ,аз нали съм
активиран CEO и си карам колите,ама ходя и Бункера да го пълня
да оправям на всеки 3 часа,казали са ми каквото и да правя
Винаги да съм в сесия с хора,ако съм бил в празна дълго време ти изписва мисия:
Go to Bussines
че бизнеса ми бил застрашен,и сега като напраря 350к ги продавам да не говорим че съм сам
с 3 бъгита и какво правим губя стока.И винаги ми пуска тези бъгита
затова спрях да са занимавам с бункера само пълен supply за да отключа
другите research
При Ferm Bunker/Gunrunnig
1 Беше голям ТИР с триъгълника дето ги блъска с 1 точка пристанището в града взех от там 500к
2,само бъгита и после пак ми ги пускаше са отказах и така загубих към 1 милион

При кокаина загубих 500к от полицията, като за 1 провал ,тогава разбрах какво е да те нападнат
и разбрах ,че от камерите няма нужда ,само дето съм си изхарчил парите
А за Доставкитте: в празна Сесия

1.Бях с боклукчийския камион бяха 3 на бр. извън града ама са издъних
на първия не знаех как да хвърля товара че са забавих около 2мин ,и загубих там 100к от 3 пратка
2.с 4-мотора лесно в града
3.Хеликоптери в града много сладко приключение
и от 4,5,6 като ме почна да пуска само пратки с Хидроплан полудях
Хидроплана се движи по вода той е с ски той не лети не знам,
защо са писали тука че лети .Явно трябвa да взема тая пратка перфект,а знаеш че за
да ми пусне с следващ транспорт затова ми върти все тоя Хидроплан и тия смотани бъгита

А при Мета -
1 с x3 Хеликоптерa
2. с x3 моторници и там беше сладко.
После пак ма почна с хидроплани и това беше вътре в града по вода а точките бяха 5 ама какъв маршрут
Направо ми беше бедна фантазията ,направили го всеки от 3/ма играчи да ги кара по 10 мин. по вода
което е неприятно към 420к мисля изнасях
Но съм забелязал че някои пратки са ги направили до по отдалечени места
И то се оказало,че тия Хидроплани летели,било лесно :D
Последна промяна от Sladuk25 на 09 сеп 2017, 18:01, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “GTA V: Основен Раздел”