Проблем след поставяне на Arctic Freezer i35

Програми, части, компютри и проблеми с тях от всякакво естество.

Модератор: GTA-BG Модератори

Потребителски аватар
LibertyCityStories
Умопобъркан
Регистриран: 03 сеп 2007, 08:20
Контакти:

Проблем след поставяне на Arctic Freezer i35

Мнение от LibertyCityStories » 06 апр 2024, 20:25

Здравейте. В края на миналата година (2023) сестра ми и приятеля й ми сглобиха нов компютър. Оказа се обаче че загрява много и сменихме охлаждането на ... кое точно не знам, не съм в тези работи,те по ги разбират. Ето това е частта която монтирахме https://www.dekada.com/arctic-%D0%BE%D1 ... -4318.html . Та, преди да я монтираме, на хубавите игри (няма да изреждам кои са, това са игри които на мен са ми интересни), вдигаше над 80 градуса, след монтажа вдига малко над 50, което според мен пак не е малко но те (сестра ми с приятеля си) казват че е в рамките на нормалното,надявам се че лятото като почнат горещините пак ще успява да поддържа тези градуси, макар че се надявам лятото да не се застоявам много вкъщи а повече да се радвам на живота навън. Та, проблема който се появи с това ново охлаждане, е че в един момент играта забива за момент, и после продължава да си върви. Не ми е проблем това единично забиване, а защо се появи. Допреди това всичко си вървеше добре макар че загряваше много,а сега не загрява но се появи това забиване. Не мога да си обясня каква връзка имат двете неща. Приятеля на сестра ми казва че явно процесора смята някаква операция или нещо такова ми обясни, но не виждам процеса на охлаждане какво общо има с тази операция. Освен процесора да пресмята нещо за охлаждането, което преди това не се е случвало със старото охлаждане тъй като то не успяваше да охлажда така добре като новото. Не знам, наистина не съм вътре в тези неща, моля тези които ги разбират да не ми се смеят на глупостите които бърборя. Ако някой има идея от какво може да е това забиване, моля да сподели. Ако има значение, играта е Project Cars 2. Някъде в нета бях чел че се получава и на Automobilista 2 защото двете игри ползват еднакъв game engine. Но не намерих нищо по въпроса, казвам го за тези които ще кажат "потърси в гугъл".

Потребителски аватар
sixkiller
Баш Мастера!
Регистриран: 16 юни 2004, 22:14
Контакти:

Re: Проблем след поставяне на Arctic Freezer i35

Мнение от sixkiller » 17 апр 2024, 22:56

Ако приемем, че говориш за температури на ядрата на процесора:
1. Трябва да кажеш какъв е процесора, и евентуално видео картата.
2. 80-90 градуса за някои процесори е в горната граница на нормалното за натоварен процесор.
3. Малко над 50 градуса по време на игра е студено за почти всички процесори. Въобще не го мисли повече за температура :)
4. Обърни внимание на температурата и честотата на видео картата. По-точно виж дали не пада много честотата след като поиграе малко (загрее).

Малко късно отговарям, но се надявам да съм помогнал.
Изображение

Потребителски аватар
LibertyCityStories
Умопобъркан
Контакти:

Мнение от LibertyCityStories » 18 апр 2024, 18:20

Да, за температура на ядрата говоря. Ето снимка на една програмка която сестрата и приятеля й ми препоръчаха. Процесора е Intel Core i3 10105F. Няма проблем за късния отговор. Между другото последния път като играх,не се появи проблема. Дали е изчезнал,или е било някаква случайност,само мога да гадая.
P.S. Не знам дали е много удачно да качвам тази снимка,не знам дали така не правя компа уязвим за хакери, ако смятате така,кажете да я изтрия, благодаря предварително.
Изображение

Потребителски аватар
sixkiller
Баш Мастера!
Регистриран: 16 юни 2004, 22:14
Контакти:

Мнение от sixkiller » 19 май 2024, 22:39

Снимката не издава нищо тайно ;)
Няма и нищо нередно на нея, даже процесора е на доволно ниска температура. Няма нужда да го мислиш повече.
Препоръчвам ти да обновиш висчки драйвери, започвайки с този на видеокартата.
Изображение

Потребителски аватар
LibertyCityStories
Умопобъркан
Контакти:

Мнение от LibertyCityStories » 21 май 2024, 04:08

Благодаря 🙂

Отговори

Върни се в “Софтуер, хардуер и телефони”