Значи и аз като теб през 2022г за първи път в живота си играх Vice CIty Stories. Купих си PSP специално да изиграя LCS и VCS както са ги играли хората когато са излезли навремето и изживяването беше невероятно.
Сега вече разбирам хората, които казват, че VCS е наистина много подценена игра и заслужава много пвоече внимание, отколкото получава, включително и собствен мобилен порт. Много добре развита история наистина, останах изумен. Саундтрака също е топ като са успяли за пореден път да хванат адекватно атмосферата от този период. Главният герой е много различен като персонаж от всички останали в предишните игри (няма криминално минало) и е много добре изграден, а Фил Колинс в играта е едно от най-великите неща, които са се случвали в историята на GTA

Да не говорим как са успели да оптимизират подобна игра за PSP без компромиси относно качеството. Силно препоръчвам на всеки, който е фен на GTA 3D ерата и не е играл тази игра.
Относно аспекта с бизнес империята - аз съм със смесени чувства. Първо, че малко се отклонява от канона, имайки предвид състоянието на Vice City 2 години по-късно. Второ, че е много досадно ако се хванеш да завладееш всички бизнеси - трудоемко е и с напредването атаките към новопридобитите сгради стават чести, а някои от организациите са с много силни уръжия. Единствено когато завладееш всичко до последната сграда тези неща приключват.
За това за тези, които не гонят 100% прогрес, а искат просто да се насладят на играта и да минат историята - повече от 7 превзети сгради не ви трябват. (spoiler alert) в даден момент от играта има изискване да имате поне толкова, за да продължите с историята, така че моят съвет е просто да ги покриете и да не продължавате повече. В това състояние атаките са изключителна рядкост и не представляват сериозно смущение на играта