Empire системата

Модератор: GTA-BG Модератори

Играли ли сте GTA Vice City Stories? И харесва ли ви играта?

Играл/а съм я, и ми харесва
3
100%
Не съм я играл/а, но ми се иска да я играя, защото ми харесва
0
Няма гласове
Играл/а съм я, но не ми харесва
0
Няма гласове
Не съм я играл/а, защото не ми харесва
0
Няма гласове

Общо гласове: 3

Потребителски аватар
LibertyCityStories
Умопобъркан
Регистриран: 03 сеп 2007, 08:20
Контакти:

Empire системата

Мнение от LibertyCityStories » 20 дек 2022, 18:06

Здравейте, хора, след над 10 години отсъствие. Не знам дали все още някой влиза и пише нещо в този форум, надявам се че има още такива хора. Наскоро реших да пробвам VIce City Stories на компютъра с емулатор за PSP, емулатора е PPSSPP. За съжаление доста бързо врътнах storyline-а, и сега се занимавам със страничните неща. Още преди основните мисии минах Paramedic и Firefighter за да ми е по-лесно занапред. Минах и таксиджийските мисии. Сега се занимавам с Empire Buildings,успях да ги завладея всичките. Четох че щом ги завладея всичките 30, останалите банди ще спрат да ме нападат,освен тези Cholos и то само пеша. Но все така продължават да ме изненадват от засада тези досадни Sharks. Не ми е за друго но ми идват по четирима с кола и то със сериозни оръжия а не като Bikers по двама на мотор с пистолети. Та въпроса ми е нещо бъгнато ли има или трябва да направя нещо специфично за да изчезнат. Мисиите които се вземат от хората вътре в Empire-ите трябва ли да са изпълнени за да спрат онези да ме спукват от стрелба?

Иначе като цяло играта е страхотна. Преди години бях пробвал PSX емулатора но нещо много забиваше,сега не знам дали защото пробвах друг емулатор но играта тръгна и се радвам че успях да я пробвам,защото ми беше мечта. Единствено през нощта като светят всички неони из града ми прави малко проблем, FPS пада драстично,но някак успях донякъде да огранича проблема с намаляване на визуалните настройки. Също това че мишката не може да се използва е неудобство,но пък auto-aim си е донякъде предимство макар че и така в някои случаи е доста тегаво. Има мисии които дори с auto-aim са доста трудни за минаване. Отне ми над 10 опита да мина някои от тях,но като цяло се радвам че отметнах и тази игра в графата "любима, и завършена" :)

Потребителски аватар
heaher
Прекаляващ
Регистриран: 05 авг 2008, 08:34

Re: Empire системата

Мнение от heaher » 24 дек 2022, 12:00

Здравейте на всички. Аз от време на врме влизам във форума, но като гледам че никой друг не пише няма смисъл да вдигам някакви стари теми...
Иначе VIce City Stories аз също съм я играл на PPSSPP и е много готина, но така и не свикнах да играя с джойсткик. Затова не съм и минавал дори и основните мисии. Мисля че на една мисия с мотокари няколко пъти се ядосвах и я зарязах до там. Саундтрака и е уникален, ако някой не я е пробвал си заслужава дори само заради него.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
LibertyCityStories
Умопобъркан
Регистриран: 03 сеп 2007, 08:20
Контакти:

Мнение от LibertyCityStories » 25 дек 2022, 23:55

Проблема е решен,просто като се наиграх,и си дадох малко почивка,и след няколко часа като ми се доигра пак, всичко си беше наред. Точно така и прочетох някъде,че трябва да се пробва да се рестартира играта. И така проблема наистина се реши. Но има един проблем който мисля че няма решение - точно на PSP версията гаражите на safehouse-ите не работят. Каквото и да запазиш в гаража, след зареждане на savefile-a изчезва от гаража. Четох че само на PSP версията го има. На PS2 го няма,а също на Liberty City Stories няма такъв бъг,само и единствено на PSP версията на Vice City Stories.
Относно свикването с джойстика,и аз не бих могъл да свикна, дори на емулатора трудно свикнах,даже още бъркам бутоните по някой път. За вървене са едни а за каране други,не за друго ами няма как да се настроят да са еднакви както е на компютъра. Също в моя случай бутона за ръчна спирачка дава газ,не че аз съм искал да е така,просто така се случи заради друга настройка. И най-гадно е когато трябва да правя drive-by стрелба. Вместо стрелките за нагоре и надолу трябва да използвам бутоните за wheelie и stoppie. Същото важи и за в менюто. Вместо Enter използвам стрелката за нагоре. Направо луда работа. Иначе доста полезна е функцията auto aim. Но не винаги. Понякога вместо да помага,пречи. Примерно вече си убил някой но играча продължава да стреля по него докато другите го скъсват от стрелба. Случайно разбрах че с бутоните за смяна на радиостанция (май те бяха) може да сменяш на коя мишена да се прицелиш,но ми е по лесно да пусна бутона за auto aim и пак да го натисна за да се прицеля в следващата Мена. Абе, общо взето тия две игрички (VCS и LCS) ми разнообразиха отпуската. Приятни са,все пак свикнал съм на VC и III,и да видя същите градове,но малко по-различни,и особено с мотори в Liberty City,е доста готино. Пък и явно не можах да порасна,тези игри дето графиката е по като анимационен филм явно по ме влекат. Както казах GTA Vбързо ми омръзна,и се радвам че реших да пробвам с тоя емулатор дали ще тръгнат тези игрички. Както споменах LCS вече я превъртях на мобилния телефон,но сега мисля да го направя и на компютъра,и най-вероятно след приключването на storyline-а ще се мъча да постигна 100 % completion. Същото важи и за VCS. Там доста неща намерих вече,остават ми мисля 3 unique jumps,но доста зор ще видя докато намеря още 10 rampages,и към 30 балона за спукване. Решил съм да намеря колкото се може повече неща без помощ от нета. Не искам да си убивам интереса.

Потребителски аватар
Claude
GTA 3 Master
Регистриран: 23 яну 2009, 15:33

Мнение от Claude » 29 сеп 2023, 13:18

Значи и аз като теб през 2022г за първи път в живота си играх Vice CIty Stories. Купих си PSP специално да изиграя LCS и VCS както са ги играли хората когато са излезли навремето и изживяването беше невероятно.
Сега вече разбирам хората, които казват, че VCS е наистина много подценена игра и заслужава много пвоече внимание, отколкото получава, включително и собствен мобилен порт. Много добре развита история наистина, останах изумен. Саундтрака също е топ като са успяли за пореден път да хванат адекватно атмосферата от този период. Главният герой е много различен като персонаж от всички останали в предишните игри (няма криминално минало) и е много добре изграден, а Фил Колинс в играта е едно от най-великите неща, които са се случвали в историята на GTA :mhihi: Да не говорим как са успели да оптимизират подобна игра за PSP без компромиси относно качеството. Силно препоръчвам на всеки, който е фен на GTA 3D ерата и не е играл тази игра.

Относно аспекта с бизнес империята - аз съм със смесени чувства. Първо, че малко се отклонява от канона, имайки предвид състоянието на Vice City 2 години по-късно. Второ, че е много досадно ако се хванеш да завладееш всички бизнеси - трудоемко е и с напредването атаките към новопридобитите сгради стават чести, а някои от организациите са с много силни уръжия. Единствено когато завладееш всичко до последната сграда тези неща приключват.

За това за тези, които не гонят 100% прогрес, а искат просто да се насладят на играта и да минат историята - повече от 7 превзети сгради не ви трябват. (spoiler alert) в даден момент от играта има изискване да имате поне толкова, за да продължите с историята, така че моят съвет е просто да ги покриете и да не продължавате повече. В това състояние атаките са изключителна рядкост и не представляват сериозно смущение на играта

Потребителски аватар
Frankie
Вманиачен
Регистриран: 16 май 2008, 17:12

Мнение от Frankie » 26 окт 2023, 09:01

Играя през емулатор на PC ... играта е велика, но не е същото ...

С iPhone съм и все още се надявам да я пуснат за iOS ... както направиха с LCS.

Потребителски аватар
Claude
GTA 3 Master
Регистриран: 23 яну 2009, 15:33

Мнение от Claude » 26 окт 2023, 19:23

Frankie написа:
26 окт 2023, 09:01
Играя през емулатор на PC ... играта е велика, но не е същото ...

С iPhone съм и все още се надявам да я пуснат за iOS ... както направиха с LCS.
Няма да го направят поради ред причини, които може да дискутираме в друга тема. НО, можеш да си инсталираш PPSSPP на твоя iPhone, да си нагласиш удобно тъч контролите и да я играеш там ;) Иначе усещането на PSP-то е велико, единствения ми проблем беше да свикна такива контроли, понеже никога не бях играл с джойстик :D

Потребителски аватар
Frankie
Вманиачен
Регистриран: 16 май 2008, 17:12

Мнение от Frankie » 01 ное 2023, 10:29

Благодаря много, @Claude !

Ще се опитам да я инсталирам и на телефона както каза, да видим дали ще свикна и там :)

PS: вече се чудя коя част от поредицата да играя, докато чакам някакви официални новини за VI ...

Отговори

Върни се в “GTA Vice City Stories”